Последни новини
Home / Законът / Български студенти от Алма Матер спечелиха финал по медиация срещу US – колеги

Български студенти от Алма Матер спечелиха финал по медиация срещу US – колеги

Defakto.bg
ОТБОР2
Ивайло и Георги – заслужена радост след победата на финала

Отборът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” спечели  състезанието по медиация и преговори на Виенския център по международен търговски арбираж (VIAC). Първото място на нашия екип бе отвоювано след победи над отборите  от Бразилия, Индия, Русия и Полша, а  на финала нашите момчета се наложиха над  американския отбор на SUNY Buffalo University.

Под ръководство на адвокат  Дима Александрова българските  студенти Ивайло Икономов (IV. курс – „Право”) и Георги Еленков (II. Курс – „Право”) успяха да преминат през всички кръгове на състезанието (включително да победят два бразилски отбора съответно на четвърт- и полуфинали), за да достигнат неговия финал и да извоюват феноменална победа сред овациите на повече от 120 професионални медиатори, юристи, треньори, състезатели и пр.

След силен и оспорван мач, решителната битка с американския отбор,   бе спечелена на 02 юли с  добра стратегия и ловки преговорни техники на Иво и Георги,заяви адвокат Александрова.

Това е  първи по рода си успех за България в областта на извънсъдебното решаване на спорове.  Отборът се наложи наложи над екипи с дългогодишен опит и традиция в областта на преговорите, за много от които английският език е роден, коментира Александрова. И добавя:” Това е голяма крачка за развитието на извънсъдебното решаване на спорове в България.

Медиацията е все по-предпочитан и популярен способ за решаване на спорове по извънсъдебен път, при който една трета, неутрална страна (медиатор) подпомага страните заедно да достигнат до взаимноизгодно съгласие и решение на своя казус.

 

About De Fakto

Проверете също

356 кандидати се явиха на писмен изпит за 7 младши съдии

356 кандидати от общо допуснати до участие 531 се явиха днес на писмен изпит в …

ВКС потвърди 17 години “лишаване от свобода” на Веселина Гинева за убийство на бившия й съпруг

ВКС потвърди наказанието от 17 г. „лишаване от свобода“ на Веселина Гинева за убийството през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.