Последни новини
Home / Законът / Български студенти от Алма Матер спечелиха финал по медиация срещу US – колеги

Български студенти от Алма Матер спечелиха финал по медиация срещу US – колеги

Defakto.bg
ОТБОР2
Ивайло и Георги – заслужена радост след победата на финала

Отборът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” спечели  състезанието по медиация и преговори на Виенския център по международен търговски арбираж (VIAC). Първото място на нашия екип бе отвоювано след победи над отборите  от Бразилия, Индия, Русия и Полша, а  на финала нашите момчета се наложиха над  американския отбор на SUNY Buffalo University.

Под ръководство на адвокат  Дима Александрова българските  студенти Ивайло Икономов (IV. курс – „Право”) и Георги Еленков (II. Курс – „Право”) успяха да преминат през всички кръгове на състезанието (включително да победят два бразилски отбора съответно на четвърт- и полуфинали), за да достигнат неговия финал и да извоюват феноменална победа сред овациите на повече от 120 професионални медиатори, юристи, треньори, състезатели и пр.

След силен и оспорван мач, решителната битка с американския отбор,   бе спечелена на 02 юли с  добра стратегия и ловки преговорни техники на Иво и Георги,заяви адвокат Александрова.

Това е  първи по рода си успех за България в областта на извънсъдебното решаване на спорове.  Отборът се наложи наложи над екипи с дългогодишен опит и традиция в областта на преговорите, за много от които английският език е роден, коментира Александрова. И добавя:“ Това е голяма крачка за развитието на извънсъдебното решаване на спорове в България.

Медиацията е все по-предпочитан и популярен способ за решаване на спорове по извънсъдебен път, при който една трета, неутрална страна (медиатор) подпомага страните заедно да достигнат до взаимноизгодно съгласие и решение на своя казус.

 

About De Fakto

Проверете също

„Артекс“ загуби общо 200 000 лева претенции срещу протестиращи за изграждането на „Златен век“

ВКС  отхвърли искането на инвеститора  за касационно обжалване на решение на АС – София, „оправдало“ …

Иван Демерджиев: Прокуратурата не обича да разследва онези, които управляваха до служебните кабинети

МВР се чисти от нарушители В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу двамата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.