Последни новини
Home / Законът / Иззеха делото за скандала с детенцето, “блъснало се само” в джипа на кмет

Иззеха делото за скандала с детенцето, “блъснало се само” в джипа на кмет

Defakto.bg

По повод твърдяния отказ,  че   полицията  и прокуратурата в Трън  отказват да започнат разследване срещу кмета на града Станислав Николов заради сериозен инцидент с 6-годишно дете, в сряда главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил разследването да бъде иззето от  Районна прокуратура в Трън, съобщиха от прокуратурата. А за да  бъде  избегнато  съмнение в обективността на разследването, той го е  възложил на  районната прокуратура в Перник

  На 13 ноември м.г. 6-годишният Ивайло отивал на училище в Трън. При опит да мине зад училищния автобус, момчето било прегазено от джипа на кмета Станислав Николов, който по същото време водел своя син на училище.  Според свидетелка, която била непосредствено до мястото на инцидента, кметът е бил пиян и неадекватен, защото спрял, отворил вратата на сина си и чак тогава чул писъците на другото дете под гумите на колата. Пострадалото дете е със спукан и отстранен далак, смачкан и отстранен половин черен дроб.

  Първоначално свидетели заявили, че именно кметът е блъснал детето, но след това се отказали от тях, след като били заплашени, казва майката на пострадалото дете. Били оттеглени показания на едно от децата, след като баща му е заплашен, че ще остане без работа в  горското стопанство. Накрая надделяла версията, че детето бягало силно и само се блъснало в колата, от което били и тежките му травми.

  До такова заключение е стигнал и разследващият полицай от Перник. В него лаконично е записано, че ” в участник 1 при потегляне се блъска участник 2, от което възниква тежко ПТП” и детето си причинило средна телесна повреда. След подаден сигнал за заплахи във връзка с разследването, очевидка на инцидента, която първоначално била накарана да напише, че не помни нищо, разказала, че именно кметът е блъснал детето.

 „До настоящия момент разследващият полицай не е повдигнал обвинение на виновното лице”, се казва в съобщението на прокуратурата.

 С постановление на окръжния прокурор на Окръжна прокуратура в Перник  разследването на случая е иззето от органите на МВР и е възложено на следователи от следствения отдел в Окръжна прокуратура в Перник.

About De Fakto

Проверете също

Задържан и обвинен е мъж за смъртта на 46 -годишна жена вследствие на побой  

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем А.С, на 56 г., по досъдебно производство за причиняване …

356 кандидати се явиха на писмен изпит за 7 младши съдии

356 кандидати от общо допуснати до участие 531 се явиха днес на писмен изпит в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.