Последни новини
Home / Законът / Новият шеф на столичното следствие встъпи в длъжност

Новият шеф на столичното следствие встъпи в длъжност

Defakto.bg

Новият шеф на столичното следствие Пламена Апостолова встъпи в длъжност днес. Тя сменя досегашния началник Иван Иванов, който заедно с още четирима следователи се отправя към спецпрокуратурата. Както De Facto Legal писа „отборът“ на Иванов, Илияна Кирилова, Оля Антонова, Нели Тодорова и Мая Ковачева ще укрепва управлението на Иван Гешев – доскоро прокурор по КТБ, сега ръководител на спецпрокуратурата. Където отиде и делото за източване на емблематичната банка. Според следователи командированите им колеги са били близки с бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, публично наричан още Пепи Еврото.

Новият началник Пламена Апостолова е избрана от Сотир Цацаров, а конкретното преназначение е станало със заповед на и.д. градския прокурор на София Емилия Русинова.

Досега Апостолова е била начело на отдел 01 „Икономически“ на националното следствие. Най-известният негов началник е Ангел Александпров, бивш шеф на НСлС, сред чиито приближени магистрати сочат и Апостолова.

За първи път тя влезе в публичното пространство като част от екипа, разследващ злоупотребите със столичната „Топлофикация“. Тогава тя работеше по делото заедно с колежката си Татяна Шарланджиева. После Апостолова разследваше делото „Фронтиер“, по което свидетелства срещу Шарланджиева (в крайна сметка наказателното производство срещу тази следователка приключи безславно).

Пламена Апостолова е съпруга на Георги Апостолов, директор на столичния офис на Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, уточниха от комисията. Публично разпространяваната информация, че двамата са разведени, не е вярна, категорични са от КОНПИ. По същия начин опровергават и информациите, че съпрузите са били кумове на председателя на КОНПИ Пламен Георгиев.

About De Fakto

Проверете също

Съдът на ЕС уточнява статута на произволната мутагенеза in vitro от гледна точка на Директивата за ГМО

 Организмите, получени чрез прилагането in vitro на техники/методи на мутагенеза, които традиционно са били използвани …

ВКС образува тълкувателно дело за обхвата на съдебния контрол върху постановлението за прекратяване, когато престъплението се преследва по тъжба на пострадалия

         С разпореждане на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) бе образувано Тълкувателно дело № …

Един коментар

  1. БОКЛУК ДО БОКЛУК.Навързани са като свински черва в ченгеларската ви държава.Съпруга и няма да го сложа за портиер,а му дадоха служба в КОНПИ.Нормални българи ,бягайте от тая държава.Тук са останали само ченгета прокурори и бандити.Останалите хора са им роби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.