Последни новини
Home / Законът / В Казанлък задържаха двама за въоръжен грабеж

В Казанлък задържаха двама за въоръжен грабеж

Defakto.bg

По искане на Районната  прокуратура в Казанлък, съдът е задържал  двама мъже за въоръжен грабеж на пари от бензиностанция, съобщи прокуратурата.

Диян Д., на 25г., и Ростислав Б. на 26 г. и двамата от  Казанлък, са привлечени като обвиняеми за това, че на 19 юли 2016 г. в село  Шейново, община Казанлък в съучастие помежду си и с Андриана В. на 25 г.,  чрез използване на сила и заплаха са отнели  620 лв. от служител на бензиностанция, казва обвинението. Престъплението и квалифицирано по  чл.198, ал.1 във връзка с чл.20,  ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 19 юли  2016 г.,  след предварително разпределение на ролите тримата са нахлули,   въоръжени с пистолет в бензионстанцията. Според свидетелствата на 22-годишният нападнат младеж , нападателят Деян Д. му нанесъл юмручен побой в лицето,  заплашил го с оръжието и го принудил да отвори шкафа, в едно от помещенията на бензиностанцията, където се съхраняват парите от оборота.  Лично девойката Адриана В. била тази, която претършувала шкафа и  взела парите. А третият обвиняем, Ростислав Б.  охранявал геройствата на останалите, той шофирал и автомобила, с който избягали от местопроизшествието.

Съдът е преценил,  че  за извършеното  двамата заслужават най-тежката мярка за неотклонение, тъй като извършеното е  висока  степен на обществена опасност. За престъплението се предвижда  „лишаване от свобода” от 3  до 10 години и има реална опасност те да се  укрият, ако мярката за неотклонение бъде по лека. Задържането подлежи на обжалване пред Окръжен съд в Ст.Загора.

На  Андриана В.  е определена мярка за неотклонение “Подписка“ и „Забрана да напуска пределите на Република България“. Прокуратура в Казанлък продължава разследването,  като до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др., съобщава прокуратурата.

About De Fakto

Проверете също

СЕС: Софийският районен съд не е обвързан от указанията на горестоящата инстанция, ако противоречат на правото на Съюза

Съдилищата имат право служебно да проверят договорите потребителски кредити за неравноправни клаузи в тях Софийският …

Президентът: Силно се надявам, че приетия механизъм за контрол на гл.прокурор не е маскарад в парламента

  Парламентът много трудно ще навакса за 3 дни пропилените 3 месеца за осъществяването на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.