Последни новини
Home / Законът / В Пловдив откриха ремонт на затвора

В Пловдив откриха ремонт на затвора

Defakto.bg

затвор ПловдивПовишаване на сигурността в корпуса на затвора в Пловдив, подобряване на пропускателния режим и обновяване на санитарните помещения за лишените от свобода, са част от мерките предприети от  Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) за подобряване на условията там, съобщи министерството на правосъдието по повод откритият ремонт на централна част на затвора там.

Това е преустройството в шестия затвор, който успешно приключи тази  година. Свършеното до тук е решителна стъпка в изпълнение на изготвения  плана на българската държава в отговор на препоръките на Комитета против изтезанията за справяне със системните проблеми и лошите битови условия в затворите“, е цитирана да казва  главният директор на ГДИН, комисар Гергана Георгиева, която е открила  ремонта в Пловдив. На събитието са присъствали  още заместник главният директор на ГДИН Свилен Цветанов, председателят на  Окръжен съд – Пловдив Веселин Хаджиев и районният прокурор на  Пловдив Гергана Мутафова.

С бронирани стъкла и специално заключване е оборудвана новата  входна врата на затвора, сменени са и 10 врати на основните помещения.

Изцяло реновиран е салонът за свиждане на лишените от свобода с техни  близки и адвокати. Осветлението в цялата сграда е подменено с  енергоспестяващо „В последния месец сме спестили над 6 хил. лв. от сметките за ток“, обясни началникът на затвора Божил Иванов.

По думите на комисар Георгиева преди 1 декември т.г. предстои да бъдат приключени и ремонтите на затворническо общежитие от закрит тип

в Дебелт. Има още 3 места за лишаване от свобода без обособени в килиите  санитарни помещения в градовете Бургас, Варна и Сливен. „Намерили сме

 

финансиране и за тях и се надявам до края на годината да ги изградим“, е казала още Георгиева.

About De Fakto

Проверете също

„Артекс“ загуби общо 200 000 лева претенции срещу протестиращи за изграждането на „Златен век“

ВКС  отхвърли искането на инвеститора  за касационно обжалване на решение на АС – София, „оправдало“ …

Иван Демерджиев: Прокуратурата не обича да разследва онези, които управляваха до служебните кабинети

МВР се чисти от нарушители В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу двамата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.