Последни новини
Home / Законът / Решението за винетките излезе в сайта на ВАС

Решението за винетките излезе в сайта на ВАС

Defakto.bg

Решението, с което Върховният административен съд отмени поскъпването на винетките, вече е публично и може да бъде открито на сайта на съда. Най-популярното увеличение е на годишните винетки за леки автомобили, които скочиха от 67 на 97 лева.

На 14 юли с 2 срещу 1 гласа тричленката на ВАС обяви, че промяната в Тарифата за таксите, събирани от пътната агенция и гласувана с Постановление на Министерския съвет е приета в нарушение на конституционния принцип за обоснованост и съразмерност на таксите с доходите на гражданите, както и на Закона за нормативните актове. Зад това застанаха съдиите Светлозара Анчева и Мадлен Петрова. Председателят на състава Йордан Константинов остана на „особено мнение“, според него всички правила са били спазени. А регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че ще обжалват отмяната на поскъпването пред петчленка на ВАС и се позова на мнението на Константинов.

На 22 юли De Facto Legal сигнализира, че важното за гражданите и за властите решение скандално близо 10 дни не се появява на сайта на ВАС и на практика си остава скрито. А журналистите и обществото научиха за него от „други“ източници. Вместо текста на решението в сайта на съда стоеше емблематичният надпис: „Документът е в процес на обезличаване на лични данни“.

E, съдът вече се поправи. Желаещите да се запознаят с решението за винетките вече могат да го направят.

 

About De Fakto

Проверете също

Ивайла Бакалова към депутатите: Мартин Нотариуса съществува заради болната ни съдебна система, не пропускайте кръга на Петьо Еврото, той е по-силен

Сменете си адвоката,  с Лулчева няма как да се получат нещата, препоръчва Нотариуса на Ивайла …

Защо АС – София потвърди отказа на СГС да пусне предсрочно на свобода един от убийците на студента Стоян Балтов

  Апелативен съд София потвърди отказа на СГС  за предсрочно освобождаване от затвора на  Александър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.