Последни новини
Home / Законът / Решението за винетките излезе в сайта на ВАС

Решението за винетките излезе в сайта на ВАС

Defakto.bg

Решението, с което Върховният административен съд отмени поскъпването на винетките, вече е публично и може да бъде открито на сайта на съда. Най-популярното увеличение е на годишните винетки за леки автомобили, които скочиха от 67 на 97 лева.

На 14 юли с 2 срещу 1 гласа тричленката на ВАС обяви, че промяната в Тарифата за таксите, събирани от пътната агенция и гласувана с Постановление на Министерския съвет е приета в нарушение на конституционния принцип за обоснованост и съразмерност на таксите с доходите на гражданите, както и на Закона за нормативните актове. Зад това застанаха съдиите Светлозара Анчева и Мадлен Петрова. Председателят на състава Йордан Константинов остана на “особено мнение”, според него всички правила са били спазени. А регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че ще обжалват отмяната на поскъпването пред петчленка на ВАС и се позова на мнението на Константинов.

На 22 юли De Facto Legal сигнализира, че важното за гражданите и за властите решение скандално близо 10 дни не се появява на сайта на ВАС и на практика си остава скрито. А журналистите и обществото научиха за него от “други” източници. Вместо текста на решението в сайта на съда стоеше емблематичният надпис: “Документът е в процес на обезличаване на лични данни”.

E, съдът вече се поправи. Желаещите да се запознаят с решението за винетките вече могат да го направят.

 

About De Fakto

Проверете също

Етичната комисия на СУ “Кл. Охридски”: Петър Илиев е плагиатствал значително от дисертацията на Наталия Киселова

Предстои процедура по отстраняването му  от Юридическия факултет на  Софийския университет Заключението на Етичната комисия …

БХК публикува тайните актове на главния прокурор

  Достъп до актовете правозащитниците получиха след два отказа на прокуратурата и три дела по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.