Последни новини
Home / Законът / Агенцията по вписванията пререгистрира училища и детски градини електронно

Агенцията по вписванията пререгистрира училища и детски градини електронно

Defakto.bg

Агенцията по вписванията продължава пререгистрацията на детски градини и учебни заведения във връзка с новите изисквания на Закона за предучилищно и училищно образование, съобщиха от Министерството на правосъдието.

В 7-дневен срок, считано от 1 август 2016 г., документи за пререгистрация трябва да подадат всички ясли, детски градини, училища, ученически общежития, астрономически обсерватории, планетариуми и ресурсните центрове за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца в страната, както и Държавният логопедичен център.

От МП напомнят, че заявленията могат да бъдат подавани и по електронен път с електронен подпис. За това е необходимо да се влезе в сайта на Регистър БУЛСТАТ в секция „Електронни услуги“ , Подаване на документи за регистрация, промяна и заличаване на субекти по чл.3, ал.1, т. 1-8 и ал.2 от ЗРБ: http://public.bulstat.bg/bg-bg/Account/Login?ReturnUrl=%2f

Във всички служби по регистрация в страната към Агенцията по вписванията се приемат и документи на гише.  Образците и указанията за попълването им са публикувани на сайта на Министерството на образованието и науката в секция „Новини“: http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=2001

Заявленията за промяна на обстоятелствата могат да се подават от представляващия/управляващия, адвокат с изрично пълномощно или упълномощено лице с изрично нотариално заверено пълномощно.

 

About De Fakto

Проверете също

СЕС отхвърли жалба на Wizz Air Hungary Zrt. срещу решение на ЕК за одобрена помощ за румънската авиокомпания Blue Air

Жалбата срещу решението на Комисията за одобряване на помощта на Румъния за авиокомпания Blue Air …

След близо 70 години членство на страната в ООН, ВАС осъди Министерския съвет да обнародва устава на организацията

  Адвокатът има правен интерес да иска изпълнение на публичноправно задължение в полза на всички …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 − seven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.