Последни новини
Home / Законът / Агенцията по вписванията пререгистрира училища и детски градини електронно

Агенцията по вписванията пререгистрира училища и детски градини електронно

Defakto.bg

Агенцията по вписванията продължава пререгистрацията на детски градини и учебни заведения във връзка с новите изисквания на Закона за предучилищно и училищно образование, съобщиха от Министерството на правосъдието.

В 7-дневен срок, считано от 1 август 2016 г., документи за пререгистрация трябва да подадат всички ясли, детски градини, училища, ученически общежития, астрономически обсерватории, планетариуми и ресурсните центрове за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца в страната, както и Държавният логопедичен център.

От МП напомнят, че заявленията могат да бъдат подавани и по електронен път с електронен подпис. За това е необходимо да се влезе в сайта на Регистър БУЛСТАТ в секция „Електронни услуги“ , Подаване на документи за регистрация, промяна и заличаване на субекти по чл.3, ал.1, т. 1-8 и ал.2 от ЗРБ: http://public.bulstat.bg/bg-bg/Account/Login?ReturnUrl=%2f

Във всички служби по регистрация в страната към Агенцията по вписванията се приемат и документи на гише.  Образците и указанията за попълването им са публикувани на сайта на Министерството на образованието и науката в секция „Новини“: http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=2001

Заявленията за промяна на обстоятелствата могат да се подават от представляващия/управляващия, адвокат с изрично пълномощно или упълномощено лице с изрично нотариално заверено пълномощно.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдът на ЕС наложи на Полша глоба от  500 000 евро на ден за неизпълнение на съдебна заповед

Съдия Росарио Силва де Лапуерта, зам.-председател на Съда на ЕС осъди Полша да заплаща на …

Съветът на Европа: България трябва да работи още по подобряване на условията в затворите

  Достъпът до медицинско обслужване, до хигиенни консумативи, до съд в делата за жестоко, нечовешко …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.