Последни новини
Home / Законът / Агенцията по вписванията пререгистрира училища и детски градини електронно

Агенцията по вписванията пререгистрира училища и детски градини електронно

Defakto.bg

Агенцията по вписванията продължава пререгистрацията на детски градини и учебни заведения във връзка с новите изисквания на Закона за предучилищно и училищно образование, съобщиха от Министерството на правосъдието.

В 7-дневен срок, считано от 1 август 2016 г., документи за пререгистрация трябва да подадат всички ясли, детски градини, училища, ученически общежития, астрономически обсерватории, планетариуми и ресурсните центрове за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца в страната, както и Държавният логопедичен център.

От МП напомнят, че заявленията могат да бъдат подавани и по електронен път с електронен подпис. За това е необходимо да се влезе в сайта на Регистър БУЛСТАТ в секция „Електронни услуги“ , Подаване на документи за регистрация, промяна и заличаване на субекти по чл.3, ал.1, т. 1-8 и ал.2 от ЗРБ: http://public.bulstat.bg/bg-bg/Account/Login?ReturnUrl=%2f

Във всички служби по регистрация в страната към Агенцията по вписванията се приемат и документи на гише.  Образците и указанията за попълването им са публикувани на сайта на Министерството на образованието и науката в секция „Новини“: http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=2001

Заявленията за промяна на обстоятелствата могат да се подават от представляващия/управляващия, адвокат с изрично пълномощно или упълномощено лице с изрично нотариално заверено пълномощно.

 

About De Fakto

Проверете също

КПКОНПИ към министър Йорданова: Повторението на кухи фрази прикрива липсата на капацитет и реални закони

„Повторението на едни и същи кухи фрази в публичното пространство от министъра на правосъдието и …

Надежда Йорданова към прокуратурата: Какво става с „кюлчетата и банкнотите“ и автентичността на записите?  

  Очаквам на 8 февруари решението на Конституционния съд по въпроса  дали правосъдният министър може …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.