Последни новини
Home / Законът / Студенти по никое време*

Студенти по никое време*

Defakto.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров и Ясен Тодоров от ВСС записаха магистратури

Ако през януари и юни загубите от поглед главния прокурор Сотир Цацаров и дясната му ръка във Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров, не трябва да се чудите.

И двамата най-вероятно са се оттеглили, за да учат за сесии. „Капитал“ научи, че ръководителят на държавното обвинение е записал магистратура „Национална сигурност и отбрана“ във Военната академия.

Колегата му Тодоров е влязъл платено обучение в магистратурата „Спортна журналистика“ във Факултета за журналистика и масови комуникации на Софийския университет.

От програмата на специалността, която Цацаров, който е любител на макетите на самолети, е записал, става ясно, че ще трябва да получи изпити по задължителните дисциплини „Национална и международна сигурност“, „Организация на основните формирования от сектора за сигурност и отбрана“, „Стратегическо лидерство“, „Система за национална сигурност и управление при кризи“, „Основи на военната стратегия“ и „Мениджмънт на отбраната и въоръжените сили“.

Той ще трябва да покрие и избираеми дисциплини, сред които „Русия и глобалната сигурност“, „Китай през XXI век“, „Теория и практика на социалното управление“, „Връзки с обществеността“ или „Водене на преговори“. Сред факултативните дисциплини, които Цацаров може да избере, е и „Операции, различни от война“.

Колегата му Ясен Тодоров, който в последните си медийни изяви предпочита да коментира проблемите на ЦСКА, отколкото тези на съдебната власт, ще полага изпити по история на българската журналистика, мениджмънт на спортни събития, а освен това ще има практика в телевизия (вероятно Канал 3, където често гостува).
Както се казва – човек се учи, докато е жив.

  • Материалът е отпечатан във в. „Капитал“

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

Общото събрание на адвокатите поиска спешни законодателни промени за адвокатските възнаграждения За мен е привилегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.