Последни новини
Home / Законът / В Добрич потвърдено: 8,5 г. затвор за изнасилвач на 84 – годишна жена

В Добрич потвърдено: 8,5 г. затвор за изнасилвач на 84 – годишна жена

Defakto.bg

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Генерал Тошево Добричкият окръжен съд потвърди окончателно присъда от 8, 5 години лишаване от свобода на опасен рецидивист – 22-годишният Емил Радославов,  направил опит да изнасили възрастна жена 84 години.

Районната прокуратура в Генерал Тошево обвини 22-годишния мъж в опит да се съвкупи с възрастна жена, като я принудил към това със сила и заплашване, като деянието му е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.152, ал.3, т.5, във връзка с ал.1, т.2, във връзка с чл.18, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщава пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

На 4 септември 2015 год. Емил пил цял ден заедно с други мъже. Около 15 часа компанията отишла в родния дом на подсъдимия в село Бежаново, където живеела майка му. Около 19 часа 22- годишният мъж излязъл от дома си и отишъл в къщата на 84- годишната жена М.С., за която знаел, че живеела самотно. През незаключената входна врата той влязъл в дома й и обяснил, че е лекар, който ще я преглежда. След това я натиснал на леглото и започнал да се гаври с нея.

84-годишната жена плачела и го молела да я остави. Подсъдимият чул шум, набързо се облякъл и тръгнал да излиза, когато на вратата срещнал брата на жертвата. Обяснил му, че е дошъл да си купи ракия. Свидетелят го изпратил и се върнал при сестра си, която му разказала за случилото се. На следващия ден пострадалата разказала и на племенника си за сексуалните издевателства на Емил Радославов и той подал сигнал в полицията.

Според заключението по извършената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза пострадалата страдала от старческо заболяване, но била с ясно съзнание за извършеното върху нея и се чувствала не само физически наранена, но и осквернена, и злепоставена. Назначената съдебномедицинска експертиза на подсъдимия установила, че той е с подкожно имплантирана материя в половия си орган, което може да причини наранявания под формата на охлузвания, насинявания и разкъсвания на партньорките му или при груби действия, каквито са открити по пострадалата възрастна жена. За осъдения на осем години и половина затвор Емил Радославов това е осма поред присъда. Той е осъждан седем пъти за кражби и причиняване на средна телесна повреда.

About De Fakto

Проверете също

„Артекс“ загуби общо 200 000 лева претенции срещу протестиращи за изграждането на „Златен век“

ВКС  отхвърли искането на инвеститора  за касационно обжалване на решение на АС – София, „оправдало“ …

Иван Демерджиев: Прокуратурата не обича да разследва онези, които управляваха до служебните кабинети

МВР се чисти от нарушители В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу двамата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.