Последни новини
Home / Законът / Анита Мейзер с второ обвинение – за подкуп, остава в ареста

Анита Мейзер с второ обвинение – за подкуп, остава в ареста

Defakto.bg

Окръжната прокуратура във Варна повдигна и второ обвинение на Анита Мейзер – за подкуп.   Според обвинението Мейзер е предложила подкуп от 30 000 евро на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – полицейски орган, за да не извърши действия по служба.
Бившата мисис България  Анита вече получи обвинение за причиняване на смърт  по непредпазливост, вследствие на умишлено  нанесена средна телесна повреда на  съпруга си – Николай Димов.  Юридически формата на вината е сложна, обясни във вторник  зам.окръжният прокурор и говорител на прокуратурата Радослав Лазаров.  Тя е съзнавала, че причинява телесна повреда и е допускала крайния изход, каза той. Наказанието по това обвинение е от 2 г. до 8 г. затвор.

Новото обвинение срещу 52-годишната жена се наказва с лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева, става известно от съобщение на държавното обвинение.

В сряда Окръжна прокуратура поискал от Окръжния съд във Варна да остави за постоянно в ареста Мейзер  и по двете обвинения –  чл.124 ал 1 и чл.304а от Наказателния кодекс. По късно съдът уважи искането на обвинението.

„Фактът, че второто престъпно деяние (предлагането на подкуп) е извършено непосредствено след първото, е индикация, че Мейзер е готова на всичко, включително и да извърши престъпление, за да избегне наказателно преследване“, мотивира се окръжният съд.

Мейзер не е осъждана, но не пребивава постоянно в България. Тя има двойно гражданство, но полицаите не са успели да открият нейния американски паспорт. Съдът сметна, че укриването на този документ може да е с цел тя безпрепятствено да напусне страната.

About De Fakto

Проверете също

Адвокатска колегия Смолян подкрепя призива на ОСА за защита на адв. Ина Лулчева от нападки на гл. прокурор Иван Гешев

   Адвокатите от Смолян настояват ВСС да се занимае с поведение на Иван Гешев, а …

ВКС : Конституционно нетърпимо е с проверки прокуратурата да навлиза в правомощията на изпълнителната власт

Съдебната  съдебната власт в лицето на прокуратурата навлиза в правомощията на друга (изпълнителната) власт, което …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.