Последни новини
Home / Законът / Купувач на „Лабрадор“ с 500 фалшиви евра – в Пловдивския арест, в Средец подхващат Динко пак

Купувач на „Лабрадор“ с 500 фалшиви евра – в Пловдивския арест, в Средец подхващат Динко пак

Defakto.bg
В Пловдивския арест, като обвиняем се озова 20-годишният Георги С. , който си купил куче с фалшива банкнота от  500 евро. Окръжната прокуратура обаче не е оценила находчивостта на младежа и го е привлякла към наказателна отговорност  „за прокарване в обръщение на подправени парични знаци, като е знаел, че са подправени“,  престъпление по чл. 244 ал. 1 от Наказателния кодекс.

След като прочел обява в интернет,  че животното, порода „Лабрадор“ се продава, на 21 юни 2016 г. в Асеновград Георги С.  Георги С. сключил сделка със собственика.  Освен с куче, лъжливият купувач се сдобил и с половин хилядарка.  Цената била 450 лева и собственикът върнал на обвиняемия 501 лева, според разликата във валутния курс.

На 16 август 2016 г. обвиняемият е задържан. В момента разследването  установява съпричастност на обвиняемия къв още три  идентични престъпления – прокарване в обръщения на фалшиви банкноти в купюри от по 500 евро, съобщава прокуратурата.

Междувременно, стана ясно, че  разследването срещу Господин Вълев, станал известен като Динко за подбуждане към омраза е върнато в Районна прокуратура Средец.  По него се извършва допълнителна проверка, според указанията на прокурора, съобщи „Дневник“.

В началото  на юли прокуратурата оповести, че нашумелият Динко е извършил е подбуждал към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност, осъществено в условията на продължавано престъпление, чрез слово и чрез средства за масова информация.

До разследване  се стигна след сигнал от Българския хелзинкски комитет, след репортаж с Динко, в който той се хвали, че е задържал бежанци.От постановлението на Районната прокуратура – Средец, става ясно, че на 14 февруари 2016 г. Вълев се обадил на телефон 112, за да съобщи, че е задържал на черен път между селата Долно Ябълково и Белеврен 16 чуждестранни граждани – 15 възрастни и едно малко дете/бебе. На операторите Вълев заявил, че ще „запука“ и „изпише“ някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език „Всички долу“, как псува, как се заканва, че ще убие един „циганин“ и че „ще ги поударя малко, ще ги лопам“.

Заради тази карикатура, усмиваща глупостта (и не само), като представа за защита на границата, авторът Чавдар Николов бе принуден да напусне Нова ТВ, – премиерът се бил обидил!

Случаят бе пратен в София, защото според обвинението  резултатът от престъплението – довеждането на дискриминационните изявления до знанието на трети лица – е осъществено в ефира на телевизия Би Ти Ви със седалище в София.  В столицата наблюдаващият прокурор е повдигнал въпрос за това коя прокуратура е компетентна и разследването е върнато в Средец.

About De Fakto

Проверете също

Забраната да се разгласяват материали по следствените дела е като „врата у поле “ за прокурорската служба

Петър Обретенов На 16 март, на специална пресконференция на прокуратурата с участие на главния прокурор, …

Еврокомисарят Дидие Рейндерс: Приветстваме законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс приветства законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − ten =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.