Последни новини
Home / Законът / Купувач на “Лабрадор” с 500 фалшиви евра – в Пловдивския арест, в Средец подхващат Динко пак

Купувач на “Лабрадор” с 500 фалшиви евра – в Пловдивския арест, в Средец подхващат Динко пак

Defakto.bg
В Пловдивския арест, като обвиняем се озова 20-годишният Георги С. , който си купил куче с фалшива банкнота от  500 евро. Окръжната прокуратура обаче не е оценила находчивостта на младежа и го е привлякла към наказателна отговорност  “за прокарване в обръщение на подправени парични знаци, като е знаел, че са подправени”,  престъпление по чл. 244 ал. 1 от Наказателния кодекс.

След като прочел обява в интернет,  че животното, порода „Лабрадор“ се продава, на 21 юни 2016 г. в Асеновград Георги С.  Георги С. сключил сделка със собственика.  Освен с куче, лъжливият купувач се сдобил и с половин хилядарка.  Цената била 450 лева и собственикът върнал на обвиняемия 501 лева, според разликата във валутния курс.

На 16 август 2016 г. обвиняемият е задържан. В момента разследването  установява съпричастност на обвиняемия къв още три  идентични престъпления – прокарване в обръщения на фалшиви банкноти в купюри от по 500 евро, съобщава прокуратурата.

Междувременно, стана ясно, че  разследването срещу Господин Вълев, станал известен като Динко за подбуждане към омраза е върнато в Районна прокуратура Средец.  По него се извършва допълнителна проверка, според указанията на прокурора, съобщи “Дневник”.

В началото  на юли прокуратурата оповести, че нашумелият Динко е извършил е подбуждал към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност, осъществено в условията на продължавано престъпление, чрез слово и чрез средства за масова информация.

До разследване  се стигна след сигнал от Българския хелзинкски комитет, след репортаж с Динко, в който той се хвали, че е задържал бежанци.От постановлението на Районната прокуратура – Средец, става ясно, че на 14 февруари 2016 г. Вълев се обадил на телефон 112, за да съобщи, че е задържал на черен път между селата Долно Ябълково и Белеврен 16 чуждестранни граждани – 15 възрастни и едно малко дете/бебе. На операторите Вълев заявил, че ще “запука” и “изпише” някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език “Всички долу”, как псува, как се заканва, че ще убие един “циганин” и че “ще ги поударя малко, ще ги лопам”.

Заради тази карикатура, усмиваща глупостта (и не само), като представа за защита на границата, авторът Чавдар Николов бе принуден да напусне Нова ТВ, – премиерът се бил обидил!

Случаят бе пратен в София, защото според обвинението  резултатът от престъплението – довеждането на дискриминационните изявления до знанието на трети лица – е осъществено в ефира на телевизия Би Ти Ви със седалище в София.  В столицата наблюдаващият прокурор е повдигнал въпрос за това коя прокуратура е компетентна и разследването е върнато в Средец.

About De Fakto

Проверете също

Янаки Стоилов ще обжалва отказа на ВСС да разгледа искането за отстраняване на Иван Гешев

Служебният кабинет решава утре дали да пита КС за правомощията на правосъдния министър Министърът на …

ВАС повторно потвърди отказа на кадровиците да разследват дисциплинарно Георги Ушев

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отново потвърди отказ на мнозинството в Съдийската колегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.