Последни новини
Home / Законът / Телефонна измама: Идва адвокат Марковски!

Телефонна измама: Идва адвокат Марковски!

Defakto.bg

Популярността на адвоката на Бойко Борисов Марин Марковски явно се разраства. Името на медийно отзивчивия защитник, чест коментатор на всякакви казуси, е било намесено и в телефонна измама.

Това става ясно от разказ на мениджър на хотел в Бургас, цитиран от Нова тв.

„Обади ми се човек, който се представи за заместник на началника на РДВР-Бургас. Попита ме мога ли да осигуря преводач от английски. Казах, че мога, а той разказа, че има катастрофирал богат английски бизнесмен, който е придружаван от известна българска манекенка”, разказва Георги Мицов. Хотелиерът се съгласява да помогне на полицията.

Но с това молбите не свършват. Мнимият служител на реда иска също, ако може „преводачът, като дойде, да носи някакви дребни пари, за да купим някакво кафе или нещо дребно за човека, докато дойде адвокат Марин Марковски”. Мицов обещава преводачът да носи 50 лева.
На място обаче от изпратения от хотелиера човек са поискани 6000 евро за чужденеца, който в момента не носел кеш, но щял да възстанови парите. И тук вече измамата не минала.
Адвокат Марин Марковски коментира, че не за първи път името му се забърква в подобна афера.
„Това е непрестанно от година насам. Веднъж един главен прокурор ме спря в коридора и каза, че съм поискал 6000 лева от майка му, за да бъде освободен брат му”, обясни той, цитиран от dir.bg.
В полицията в Бургас нямали подобни сигнали и жалби.
За последно адвокатите Марин и Димитър Марковски влязоха в публичното пространство като адвокати на бизнесмена Абдуллах Бююк, скандално предаден на Турция въпреки четири отказа на български съд да разреши неговата екстрадиция. Пост фактум, след предаването на чужденеца в резултат на „административна мярка“, защитниците обясняваха, че не ги е търсил по този случай.

About De Fakto

Проверете също

Комитетът на министрите на СЕ призова за спешни мерки срещу недосегаемата фигура на главния ни прокурор

Комитетът на министрите на Съвета на Европа призова българските власти спешно да приемат мерки за …

Никола Минчев, 34-годишен адвокат, е новият председател на 47-ото Народно събрание

Адвокатът Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ е новият председател на Народното събрание.  Трийсет и четири …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.