Последни новини
Home / Законът / Цацаров в Пловдив: Разследването за пожара в тютюневите складове не приключва с версията „клошар“

Цацаров в Пловдив: Разследването за пожара в тютюневите складове не приключва с версията „клошар“

Defakto.bg

Версията „клошар“ по никакъв начин нито елиминира, нито изключва всички други версии по отношение на палежа на тютюневите складове в Пловдив. Това обяви на пресконференция в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от „Фокус“.

Обвинител №1, който е пловдивчанин, дайде в града на третия ден след изпепеляването на емблематичните сгради, паметници на културата. Вчера прокуратурата съобщи, че за пожара е обвинен и задържан криминално проявеният Любомир Данчев.

Днес главният прокурор заяви, че разследването не трябва да търси само прекия извършител, а евентуалния инвестиционен интерес, който стои зад този пожар.

„При ситуацията, при която има сгради, има изключителни тежки и рестриктивни процедури за опазване на културното наследство, в ситуация, в която ги няма или от тях са останали само голи стени ясно е, че падат множество затруднения пред настоящи или бъдещи собственици“, каза още Цацаров. По думите му при такова положение се вдига една цяла бариера на административни трудности, които биха пречели на евентуалния инвеститор да си свърши работата. Според главния прокурор, досъдебното производство от днес ще продължи под формата на следствено дело.

„То ще върви по две направления. Първото – криминално ще е свързано с прякото възникване на пожара и с начина на разпростиране на огъня по отношение на сградите. Втората линия на разследване да я наречем условно – длъжностна и ще обхване евентуално търсеното на инвестиционен интерес и всичко, което се е случвало със сградите в административно, строително и всяко друго отношение до момента на пожара и всичко, което би се случило след това“, каза Цацаров. По думите му екипът, който ще се занимава с второто разследване, ще е същият, който е работил и по казуса с бутането на тютюневите складове на улица „Одрин 8“.

About De Fakto

Проверете също

Владислав Славов, шеф на СЮБ: Проектът за промени в Конституцията е като писания от Данаил Кирилов – непрофесионален

Остри критики към проекта за промяна в Конституцията на ГЕРБ- СДС, ПП – ДБ и …

12 години затвор за изнасилване и отвличане на жена в условия на опасен рецидив

Пеньо Мангъров ще изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 12 г. за отвличане и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen + 16 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.