Последни новини
Home / Законът / Адвокати: Клошарят, обвинен за палежа на тютюневите складове, е необходимият грешник

Адвокати: Клошарят, обвинен за палежа на тютюневите складове, е необходимият грешник

Defakto.bg

Обвиненият за палежа на тютюневите складове в Пловдив бездомник Любомир Данчев е необходимият грешник на пловдивската прокуратура, заяви адвокат Зоя Тошкова пред bTV. Той бил нужен на обвинителите, за да отчетат престъплението като разкрито.

Защитата на Данчев е поета от двама адвокати – Тошкова и Стефан Левашки. Левашки е предесдател на адвокатската колегия в града, а Зоя Тошкова – зам.председател. Полицията задържа 44-годишния Любомир Данчев в Пловдив, който няма постоянен адрес, криминално проявен е и е осъждан многократно.

Първоначалната версия на разследването е, че Данчев е причинил пожара с цигара.

„От дългогодишния ми опит мога да ви кажа, че от една цигара не може да стане такъв пожар на такава площ. Абсурдно е тези помещения да пламнат от една цигара”, категорична е Тошкова.

„Данчев отрече да е бил в тютюневите складове в момента на пожара. Той е бил в каравана до библиотеката и отрече да има съпричастност към случая”, каза Стефан Левашки.

„Любо е идеалният обвиняем, тъй като той е без постоянен адрес, осъждан е. Нашата задача е да докажем дали може да се направи обосновано предложение, че той е автор на деянието”, допълни Левашки.

Двамата защитници определиха Любомир Данчев като напълно беззащитен човек с психични проблеми и без близки хора. „След като видяхме, че той е единственото обвинено лице и в неговото обвинение бяха впрегнати тежката артилерия на държавния апарат с колегите от адвокатската колегия преценихме, че служебен защитник няма да се справи. Тогава случая поехме с колегата Зоя Тошкова”, поясни Левашки.

Двамата защитници казаха, че Данчев бил доволен от отношението на полицията и прокуратура към него, въпреки че е задържан. Той бил самотник и се наложило адвокатите му да се погрижат мъжът да получи неща от първа необходимост, докато е в ареста.

About De Fakto

Проверете също

Липса на кворум провали първото четене на НПК за въвеждане на независимо разследване за гл.прокурор (допълнена)

  Милиони българи продължават да са заложници на ”гениалните трикове” на няколко играчи и малодушието …

На първо четене (засега) парламентът освободи следствието от опека на прокуратурата и го обяви за независима служба

Депутатите приеха  законопроектите на МС и Възраждане за  промени в Закона за съдебнат власт Парламентът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.