Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата образува досъдебно производство за инцидент с журналисти и Христо Стоичков (обновена)

Прокуратурата образува досъдебно производство за инцидент с журналисти и Христо Стоичков (обновена)

Defakto.bg

Районната прокуратура в Етрополе образува досъдебно производство за инцидент с журналисти и Христо Стоичков. То е за хулиганство и е заведено срещу неизвестен извършител.

Фотограф и шофьор на в. „България днес“ твърдят, че са били нападнати от Христо Стоичков, когато се опитали да снимат сватбата на дъщеря му в Етрополския манастир. Случката се разгрива пред манастира, където била църковната сватба. Заради големия брой гости полиция се грижела къде да паркират автомобилите.

Според фотографа Борислав Трошев известният футболист блъскал по стъклото на колата, накарал ги да излязат и им искал записите. Шофьорът Петър Симчев твърди, че е удрян от Стоичков. Двамата вече са разпитани от полицията, късно снощи шофьорът е минал и през медицински преглед. Коментар от страна на семейство Стоичкови засега няма.

По-късно от прокуратурата разпространиха следното съобщение:

„Разследването се провежда в РУ-Етрополе при ОДМВР-София за извършени на 27.08.2016г. пред манастир „Св. Троица“ в района на община Етрополе непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На 27.08.2016 г., около 16.00 ч. на паркинга пред манастир „Св.Троица“ в района на община Етрополе, възникнал скандал между Христо Стоичков и Борислав Тошев – фоторепортер от вестник „България днес“, по повод опита от страна на последния да заснеме сватбеното тържество на дъщерята на Стоичков.

Разследването е започнало с разпит в качеството на свидетел на Петър Димитров – шофьор в „Транспорт сервиз“ЕООД. Според свидетеля, докато той се намирал в управлявания от него автомобил на паркинга пред манастира заедно с фоторепортера Борислав Тошев, който следвало да заснеме за медията сватбеното тържество, към тях се приближил Христо Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си, след което нанесъл няколко удари по лицето на шофьора Димитров. Друг мъж се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фоторепортера Тошев.

За да избяга, шофьорът потеглил назад, вследствие на което ударил друг спрял автомобил. От органите на КАТ е съставен акт за установяване на административно нарушение.

По разследването е разпитан като свидетел и фоторепортерът Борислав Тошев, който първоначално не предал на разследващия орган направения запис под предлог, че не е сигурен дали записът е съхранен.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване вида и характера на телесните увреждания на Петър Димитров, както и механизма на причиняването им.

От страна на прокуратурата е възложено на полицейските органи установяване на свидетели очевидци на случилото се, които да бъдат разпитани за изясняване на случая.

Разследването по случая продължава. След приобщаване към материалите по разследването на записа в мобилния телефон на Тошев, както и на други относими по случая гласни и писмени доказателства, ще се прецени правната квалификация на деянието.“

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

За мен е привилегия да пристъсвам на Общото събание на адвокатите в България – това …

Един коментар

  1. Защо е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител когато извършителят е световно известен? Изнесените досега факти свидетелстват, че хулиганските действия са извършени от “ модерния ляв“, който не блести с добро възпитание, констатирано при много други случаи. Друг е въпросът за поведението на папараците, но има цивилизовани методи за отстраняването им. В България много “ знаменитости“ смятат, че са над закона. В нормалните страни не е така: и по -големи знаменитости от Стоичков станаха “ жертви“ на американското правосъдие. Този случай е тест за българската правосъдна система дали прилага конституционната норма за равенство на всички граждани пред закона. Формулата “ неизвестен извършител“ е фалстарт за следствените действия, но надявам се истинският старт да бъде по-добър. За случая, Стоичков трябва да получи сериозно предупреждение от правосъдните органи, че е длъжен да спазва закона и, че мутренското „правосъдие“ е отживелица. От това ще спечели България, а и самия Стоичков, тъй като с нищо няма да навреди на славата му на българин прославил страната ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.