Последни новини
Home / Законът / Затворник с изтичаща присъда остава зад решетките – нападнал надзирател

Затворник с изтичаща присъда остава зад решетките – нападнал надзирател

Defakto.bg

Затворникът Горан Горанов, чиято присъда изтича на 1 септември, остава зад решетките. Това реши районният съд в Бургас, като определи най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Тя е по ново дело срещу Горанов – за юмрук в лицето на надзирател.

“Горанов е обвинен за това, че на 13.03.2016г., около 15.00 ч. в сградата на Затвора в гр.Бургас, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето, причинил на длъжностно лице –надзирател в Затвора по време на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане на клепачите на лявото око с изразен оток, довело до временно разстройство на здравето  – престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр.чл.130, ал.1 от НК”, съобщи прокуратурата.

Пред съда обвинението е заявило, че на свобода Горанов може да се укрие или да извърши друго престъпление. Мотивът – срещу него се водят още три досъдебни производства, като две от тях също са за нападения над надзиратели в затворите в Ловеч и в Бургас. Третото дело също е за нападение, но над свещеници в Католическата църква в Бургас. Освен това на първа инстанция затворникът вече отново бил осъден ефективно 3 години и 4 месеца по четвърто дело.

Определението не е окончателно, но ако и окръжният съд го потвърди, след 1 септември Горанов ще остане в затвора в Ловеч, където е в момента.

About De Fakto

Проверете също

Съдийската колегия предлага на 30 септември да тръгне процедурата за избор на председател на ВКС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предлага вариант на времеви график за провеждане на процедура …

Съдии с апел към изборните си членове във ВСС – напуснете проваления съдебен съвет

Решаващото действие за прекратяване на мандата на ВСС  е съдиите, избрани от съдии в него …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.