Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата в Царево образува дела срещу петима, незаконно превели група афганистанци и пакистанци у нас

Прокуратурата в Царево образува дела срещу петима, незаконно превели група афганистанци и пакистанци у нас

Defakto.bg

Прокуратурата в Царево е започнала разследване за незаконно преминаване на границата на група от 20 граждани на Афганистан и на Пакистан, съобщиха оттам. Става дума за държави, където в момента няма въоръжени конфликти и не ве води война.

Образувани са две бързи досъдебни производства.

Едното е срещу софиянците Петър Цветков и Георги Каравчев. Те са обвинени, че  в съучастие като съизвършители  с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомогнали 20 чужди граждани от Афганистан и Пакистан да преминат през страната в нарушение на закона- престъпление по чл.281, ал.2, т.1, т.4 и т.5, вр. ал.1 от НК.

Групата, която се е придвижвала с микробус, е задържана около 17.50 ч. вчера на отбивката за Китен на главния път Бургас –Царево.

Сред чужденците има и дете, ненавършило 16 г.

Второто бързо досъдебно производство е срещу трима граждани на Афганистан, превели групата през границата. Повдигнати са им обвинения за престъпление по чл.280 ал.ІІ т.1 и т.3 вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК. Единият от обвиняемите, който вече е бил регистриран и настанен в Центъра за настаняване на бежанци в Елхово, е ръководел действията на останалите си съграждани, като им е давал наставления как противозаконно да бъде премината границата на страната ни, твърди прокуратурата.

 

About De Fakto

Проверете също

ВКС : Убиец на баща си с ловна пушка вече изтърпява 15-годишна окончателна присъда

Подсъдимият  Виктор Василев ще изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 г. за …

Президентът разпусна 48-то НС, назначи старото служебно правителство с нов министър на културата

Президентът подписа укази за разпускане на Народното събрание на 3 февруари и за назначаване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.