Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата в Царево образува дела срещу петима, незаконно превели група афганистанци и пакистанци у нас

Прокуратурата в Царево образува дела срещу петима, незаконно превели група афганистанци и пакистанци у нас

Defakto.bg

Прокуратурата в Царево е започнала разследване за незаконно преминаване на границата на група от 20 граждани на Афганистан и на Пакистан, съобщиха оттам. Става дума за държави, където в момента няма въоръжени конфликти и не ве води война.

Образувани са две бързи досъдебни производства.

Едното е срещу софиянците Петър Цветков и Георги Каравчев. Те са обвинени, че  в съучастие като съизвършители  с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомогнали 20 чужди граждани от Афганистан и Пакистан да преминат през страната в нарушение на закона- престъпление по чл.281, ал.2, т.1, т.4 и т.5, вр. ал.1 от НК.

Групата, която се е придвижвала с микробус, е задържана около 17.50 ч. вчера на отбивката за Китен на главния път Бургас –Царево.

Сред чужденците има и дете, ненавършило 16 г.

Второто бързо досъдебно производство е срещу трима граждани на Афганистан, превели групата през границата. Повдигнати са им обвинения за престъпление по чл.280 ал.ІІ т.1 и т.3 вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК. Единият от обвиняемите, който вече е бил регистриран и настанен в Центъра за настаняване на бежанци в Елхово, е ръководел действията на останалите си съграждани, като им е давал наставления как противозаконно да бъде премината границата на страната ни, твърди прокуратурата.

 

About De Fakto

Проверете също

Оставката като възможност пред главния съдебен инспектор

Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Институтът за пазарна икономика вече неколкократно обърна внимание на изтеклите …

Адвокатите хвърлят тоги, ако властта отново не забележи исканията им за данъчни облекчения

Адвокатурата е готова да изрази своята гражданска и професионална позиция чрез съответни протестни действия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.