Последни новини
Home / Законът / Катаджии на съд за пет подкупа в един ден

Катаджии на съд за пет подкупа в един ден

Defakto.bg

Двама полицейски служители от Бургас отиват на съд за поискани пет подкупа в рамките на един ден. Това става ясно от съобщение на окръжната прокуратура в града.

Ето пълният му текст:

„Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд полицейските служители Божидар Й. и Христо Д. Те са подсъдими за това, че на 30.12.2013 г. в гр.Бургас, в качеството си на длъжностни лица – полицейски органи, при условията на продължавано престъпление, в съучастие и като съизвършители,  а  Божидар Й. и сам, поискали и приели дар, който не им се следва, за да не извършат действия по служба – да не съставят акт за установяване на административно нарушение на закона при управляване на лек автомобил, без сключена към 30.12.2013г. Застрахователна полица за „Гражданска отговорност на автомобилистите”, както следва:

  1. На бул. „Булаир”  Божидар Й.поискал сам от Х.С.и приел от него дар – сумата от 100 лева, която не му се следва, за да не извърши действия по служба – да не състави акт за шофиране без застраховка „Гражданска отговорност“.
  2. На „Пиацата” срещу стадион „Черноморец” Божидар Й.сам приел сумата от 30 лева отТ.Ч., която не му се следва, за да не извърши действия по служба – да не й състави акт за шофиране без застраховка „Гражданска отговорност“.
  3. На бул. „Христо Ботев” Божидар Й. сам поискал от Н.Д. сумата от 150 лева и приел от него сумата от 100 лева, която не му се следва, за да не извърши действия по служба – за да не му състави акт за шофиране без застраховка „Гражданска отговорност“.
  4. На паркинга на магазин „Била” на булевард „Трапезица”, поискали от  П.Б. дар – сумата от 240 лв. и приели от него сумата от 20 лв., която не им се следва, за да не извършат действия по служба – за да не съставят акт за шофиране без застраховка „Гражданска отговорност“.
  5. На булевард „Иван Вазов” поискали от Д.П. дар – парична сума от 100 лв., която не им се следва, за да не извършат действия по служба – за да не му съставят акт за шофиране без застраховка „Гражданска отговорност“– престъпление по чл. 302, т. 1, във вр. с чл. 301, ал. І,  вр. чл. 20, ал. ІІ, вр. с чл. 26, ал. І от НК.

ІІ. За това, че през периода 31 декември 2013 г. до 01 януари 2014 г. в град Бургас,  при условията на реална съвкупност, в качеството си на длъжностни лица – полицейски органи, при условията на реална съвкупност в съучастие и като съизвършители преправили съдържанието на официален документ – ежедневна форма на отчет , с цел документът да бъде използван, за да се създаде привидно впечатление, че са изпълнили служебните си задължения след извършена проверка на  Д.П. на 30.12.2013 г. в 15.58 ч. – престъпление по чл. 310, ал. І във вр. с чл. 308 ал. І предложение второ във вр. с чл.20 ал. ІІ, вр. чл. 23 ал. І от НК.

Окръжен съд –Бургас е насрочил съдебното заседание за 04.10.2016г.“

 

About De Fakto

Проверете също

ЕК откри две наказателни процедури срещу България заради несъотвествия с европейското законодателство

Европейската комисия съобщи, че открива наказателна процедура срещу България заради невъзможността за обмен на информация …

Ген. адвокат: Съдът да отхвърли жалбите на Унгария и Полша срещу обвързването на бюджета на ЕС с върховенство на закона

Жалбите нна Унгария и Полша срещу режима на обвързаност с условия за защита на бюджета …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.