Последни новини
Home / Законът / Борисов пропуска битката с ген. Радев за Дондуков 2

Борисов пропуска битката с ген. Радев за Дондуков 2

Defakto.bg

АБВ реанимира номинацията на шефа на БАН акад. Стефан Воденичаров за държавен глава.

„На следващите избори ще се кандидатирам. Защото мисля, че тогава вече ще съм на възраст, в която каквото ще съм могъл, ще съм дал на изпълнителната власт. Ще се кандидатирам просто заради играта“, каза Борисов в интервю пред Би Ти Ви в четвъртък.

По думите на на Борисов бившият шеф на ВВС ген. Румен Радев,  се правел  на „ бабаит”, защото знаел, че няма да влиза в битка за „Дондуков 2“. Не стана ясно откъде Радев е трябвало да знае това, но мъжкото съчувствие на Борисов се лееше като из ведро: „Гледам го как се гърчеше вчера, не е за политик..“ В сряда на въпрос на водещия по Би Ти Ви  към кандидата на левицата, ще успее ли да победи Бойко Борисов на предстоящите избори, ген. Радев отговори категорично: „Да”!

По повод изказването на  лидера на БСП Корнелия Нинова, че без мандат от парламента Борисов е  преговарял с Турция,  Борисов  пренебрежително я нарече  „умница”. Заяви, че  знаел „целия репертоар“ на столетницата. Продължи да се чуди на  „колегата Радев“, когото винаги е харесвал като ръководител на ВВС. Никак обаче не го одобрил , като  гледал телевизионното му интервю по Би Ти Ви в сряда.   Идеята на БСП да го издигне за  кандидат  – президент му напомняла ситуацията с Бриго Аспарухов в кметските избори преди време.  „Така ми напомняше Бриго Аспарухов в това студио – когато решиха генерал да изкарват срещу генерал и пуснаха Бриго Аспарухов за кмет на София. После( той Бриго Аспарухов ) се скри за 3-4- години.”

Като истински джентълмен от синия екран  министър председателят нарече „идиоти” онези, които смятат,  че е като пощенски гълъб в отношенията Турция – ЕС.

„Това може само някой идиот да го каже – нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат”, заяви премиерът.

С нашите съседи сме длъжни да пазим най-добри отношения”, допълни Борисов. Той каза, че не се припознава в образа на куриер, говорител или пощенски гълъб. Той подчерта, че поканите от турска и германска страна са дошли преди месец и половина и не може да се твърди, че е бил „привикан“ за която и да е от срещите. По думите му цялата световна дипломация трябва да се ангажира, за да не се стигне до колапс на южната ни съседка с „исторически последици“, като даже и в момента всяка нощ по границата има стотици „диверсанти“.

На нашата граница  имаме една 80 милионна държава, икономически колос, в която се води една ужасяваща война. Ако тя започне да се срива, просто аз не знам тези хора дали си дават сметка, че ако не се вложи висша дипломация от целия ЕС, от целия свят, последиците ще са катастрофални,  исторически през вековете.

Борисов най-много се ядосвал на изречението „България не е сама”, вие не сте сами”. Така той  разкритикува мудните действия на ръководителите на ЕС. Той очаква техническа помощ за България след Съвета в Прага на 16 септември.

След като омаловажи всички опоненти  – Радан Кънев, Корнелия Нинова, Румен Радев, Стефан Данаилов, (когото съжалявал, че го използват за неща, които не са му работа)  Борисов предложи за обсъждане и кандидат- президентът на националистите  Красимир Каракачанов. Водещият Хекимян обаче  отказа: Не,  изпълняваме си поетите ангажименти, каза журналистът. Не стана ясно какви ангажименти и пред кого са поети!

Междувременно стана ясно, че партия  АБВ  обмисля да съживи  обявената миналата  година президентска номинация на председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров.  Той щял да бъде издигнат от инициативния комитет, който лансира кандидатурата му през ноември 2015 г.  В него влизаха Антон Дончев, Светлин Русев, Гиньо Ганев, Асен Ошанов и други масони, царисти, учени, артисти, част от които се бяха прелели от предишния инициативен комитет на самия Първанов, съобщи Медиапул.

Председателят на БАН Стефан Воденичаров е коментирал пред сайта,   че номинацията му продължава да е валидна.

About De Fakto

Проверете също

СЕС: Софийският районен съд не е обвързан от указанията на горестоящата инстанция, ако противоречат на правото на Съюза

Съдилищата имат право служебно да проверят договорите потребителски кредити за неравноправни клаузи в тях Софийският …

Президентът: Силно се надявам, че приетия механизъм за контрол на гл.прокурор не е маскарад в парламента

  Парламентът много трудно ще навакса за 3 дни пропилените 3 месеца за осъществяването на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.