Последни новини
Home / Законът / Открийте разликите в естетиката, зове Софийският районен съд

Открийте разликите в естетиката, зове Софийският районен съд

Defakto.bg
%d1%82%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b0%d1%804
Обрасла растителност, която отнема от полезната площ на тротоара , разбит тротоар и отрязани бетонни стълбове, които застрашават здравето на минаващите, най-грозните кошове за отпадъци, очевидно с недостатъчен капацитет.

%d1%82%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b0%d1%80%d1%82%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b0%d1%805Открийте разликите. Ръководството на Софийския районен съд е %d1%82%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b0%d1%806публикувало в фейс страницата си  серия  от снимки, които изобразяват общинската територия пред най-големия съд в европейска София.

Разбит тротоар и отрязани бетонни стълбове, които застрашават здравето на жувущите в квартала и на хилядите посетители на съда.  Обрасла растителност, която отнема от полезната площ на тротоара и пътното платно и която може да извади очите на някое дете, например. Най-грозните кошове за отпадъци, които очевидно са и с недостатъчен капацитет.

 Към необичайния начин за привличане на внимание,  съдебната администрация е  пристъпила след празните обещания на  общината, че ще си свърши  работата.  Председателят на съда Методи Лалов е сезирал общинската администрация с тези проблеми неколкократно от 2012 г.   Дори кметът на район  Красно село Христо Апостолов лично се е запознал с  проблемите на прилежащото пространство около съда и естествено е обещал подкрепа.  Ефектът? Нулев! 

Защо, когато се прави МОЛ или магазин на голяма търговска верига,е наложително околната инфраструктура и пространство да имат съответни на предназначението на обекта вид и функционалност?  А когато става въпрос за публична сграда на институция от такъв ранг, като Софийския районен съд,  цари пълно бездействие, дивят се съдиите?! 

%d0%b4%d0%b2%d0%be%d1%80-%d1%81%d1%80%d1%812
Разликата в естетиката е очевидна, но достатъчно ли е това?
%d0%b4%d0%b2%d0%be%d1%80-%d1%81%d1%80%d1%81
Дворът на СРС

 Нима  пак ще се прехвърля отговорността между отделните общински структури, отговарящи за озеленяването, осветлението, почистването, коментират хората на закона. Или ще следват оправданията за  липса на пари?! Позната история, казват юристите. За сравнение на разликите в естетиката, в отношението и  ценностите, са  публикували снимки от двора на съда, поддържан от съдебната администрация   

Открийте разликите, зове ръководството на най-големия районен съд в страната.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Заловеният „скитник“ с псевдоним „Червения пират“ признал, че е автор на заплахите до съдии и министри

Мъжът, задържан за отправяни към магистрати заплахи, е действал сам. Предполага се, че страда от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.