Последни новини
Home / Законът / Защо областният управител не е оспорил безобразната цена на “Царските конюшни”?

Защо областният управител не е оспорил безобразната цена на “Царските конюшни”?

Defakto.bg
 %d1%86%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%8e%d1%88%d0%bd%d0%b8

 След разразилия се скандал с продажбата на т.нар. „Царски конюшни“ в София, последвалата оставка на областния управител Веселин Пенев и безразборното политическо говорене,   депутатът от  ДСБ Вили Лилков публикува във Фейсбук 10 въпроса, които сами по себе осветяват проблемите по казуса.  Публикуваме ги  в помощ на прокуратурата, която обяви,  че започва проверка за изгодността на сделката, при която са продадени три терена държавна собственост с обща площ от 7328 кв. м за 658 870.90 лв. на фирма „Евротрансбилд“.  Нещо което даде повод на лидера на БСП Корнелия Нинова да определи цената на златния имот в идеалния център на София, като равностойна на  “чифт маратонки. 

Въпросите са без  редакторска намеса заедно със  специфичните съкращения на  автора.

1. Нормално ли е за обл. у-л, че фирмата, която печели конкурса за оценител се оттегля, а втория в класирането е фирма, която е получила лиценз за оценител на 1.12.2015г., което означава, че е била подготвена целенасочено да извърши тази оценка?

2. Дали обл. у-л би продал свой имот на тази цена и защо я е приел за нормална?

3. Защо не е оспорил оценката, която е далеч-далеч под пазарната? Той има право на това!

4. Защо е пристъпил към продажба на терена, при условие, че е налице съдебен спор за имоти в същия терен между фирмата-купувач и друга фирма, което е видно от самия договор за продажба?

5. Защо не е провел процедура по изкупуване на 14-те процента от фирмата, което е нормално, когато имаш 86% собственост, още повече теренът е с много добра перспектива – в идеалния център?

6. Защо не се е поинтересувал има ли процедура за обявяване на имота за недвижимо културно наследство в НИНКН?

7. Защо не се е запитал, по каква причина повече от 10 години областните управители на София отказват да извършат продажбата?

8. Как е приел за нормална данъчната оценка на имота, която е смешна на фона на данъчните оценки на недвижимите имоти на граждани в район „Оборище“?

9. Поинтересувал ли се е обл. у-л, каква е перспективата на този имот от гл. т. на бъдещо застрояване и защо не е направена оценка за бъдещите ползи, които за държавата биха били огромни? В цената на всеки имот се включва от продавача и неговата перспектива, което обл. у-л като бизнесмен знае прекрасно!

10. Знае ли обл. у-л, че онзи обл. у-л от ДПС, който допусна като съсобственик с 14% в имота тази фирма преди 10 години, блажено заживя в Швейцария веднага след тази сделка?

About De Fakto

Проверете също

ВАС повторно потвърди отказа на кадровиците да разследват дисциплинарно Георги Ушев

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отново потвърди отказ на мнозинството в Съдийската колегия …

Президентството: Процедурата по връчване на мандата на ИТН е спазена

В съобщение до медиите от администрацията на президента уточняват, че преди държавният глава Румен Радев …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.