Последни новини
Home / Законът / Защо областният управител не е оспорил безобразната цена на „Царските конюшни“?

Защо областният управител не е оспорил безобразната цена на „Царските конюшни“?

Defakto.bg
 %d1%86%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%8e%d1%88%d0%bd%d0%b8

 След разразилия се скандал с продажбата на т.нар. „Царски конюшни“ в София, последвалата оставка на областния управител Веселин Пенев и безразборното политическо говорене,   депутатът от  ДСБ Вили Лилков публикува във Фейсбук 10 въпроса, които сами по себе осветяват проблемите по казуса.  Публикуваме ги  в помощ на прокуратурата, която обяви,  че започва проверка за изгодността на сделката, при която са продадени три терена държавна собственост с обща площ от 7328 кв. м за 658 870.90 лв. на фирма „Евротрансбилд“.  Нещо което даде повод на лидера на БСП Корнелия Нинова да определи цената на златния имот в идеалния център на София, като равностойна на  „чифт маратонки. 

Въпросите са без  редакторска намеса заедно със  специфичните съкращения на  автора.

1. Нормално ли е за обл. у-л, че фирмата, която печели конкурса за оценител се оттегля, а втория в класирането е фирма, която е получила лиценз за оценител на 1.12.2015г., което означава, че е била подготвена целенасочено да извърши тази оценка?

2. Дали обл. у-л би продал свой имот на тази цена и защо я е приел за нормална?

3. Защо не е оспорил оценката, която е далеч-далеч под пазарната? Той има право на това!

4. Защо е пристъпил към продажба на терена, при условие, че е налице съдебен спор за имоти в същия терен между фирмата-купувач и друга фирма, което е видно от самия договор за продажба?

5. Защо не е провел процедура по изкупуване на 14-те процента от фирмата, което е нормално, когато имаш 86% собственост, още повече теренът е с много добра перспектива – в идеалния център?

6. Защо не се е поинтересувал има ли процедура за обявяване на имота за недвижимо културно наследство в НИНКН?

7. Защо не се е запитал, по каква причина повече от 10 години областните управители на София отказват да извършат продажбата?

8. Как е приел за нормална данъчната оценка на имота, която е смешна на фона на данъчните оценки на недвижимите имоти на граждани в район „Оборище“?

9. Поинтересувал ли се е обл. у-л, каква е перспективата на този имот от гл. т. на бъдещо застрояване и защо не е направена оценка за бъдещите ползи, които за държавата биха били огромни? В цената на всеки имот се включва от продавача и неговата перспектива, което обл. у-л като бизнесмен знае прекрасно!

10. Знае ли обл. у-л, че онзи обл. у-л от ДПС, който допусна като съсобственик с 14% в имота тази фирма преди 10 години, блажено заживя в Швейцария веднага след тази сделка?

About De Fakto

Проверете също

Софийска районна прокуратура задържа и обвини актьора Христо Шопов за закана с убийство, ще иска постоянен арест

Актьорът Христо Шопов е обвинен и задържан за 72 часа, съобщи Софийска районна прокуратура. По  …

За първи път президентът Румен Радев ще участва в откриването на Общото събрание на адвокатите от страната

За първи път президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на Общото събрание (ОС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.