Последни новини
Home / Законът / Член на ВСС: Галя Георгиева ми крещя и ме заплашва!

Член на ВСС: Галя Георгиева ми крещя и ме заплашва!

Defakto.bg

Скандален финал беляза първото следваканционно заседание на пленума на ВСС. Скандален заради разменените откровения за отношенията на кадровиците помежду им. От които се разбра, че виковете и заплахите са средство за комуникация за някои от тях.

Всичко тръгна от извънредна точка в дневния ред за допълване на състава на координационен съвет за изпълнение на международни проекти и програми с Галя Георгиева от ВСС. Дотук представители на съдебния съвет там са Милка Итова и Елка Атанасова. Точката бе гласувана ан блок с още няколко други.

Проблемът дойде от невинното питане на Юлия Ковачева след това кое е наложило присъствието и на Галя Георгиева в този координационен съвет. Георгиева се врътна и обяви, че не била длъжна да се обяснява. Но след изчерпването на дневния ред обяви, че тя не си затваряла очите и следяла изпълнението по проектите, а Елка Атанасова все в последния момент докладвала по оглавен от нея проект за съдебната карта.

Тук Атанасова не издържа. И пред колегите си от съвета,  и пред

Елка Атанасова
Елка Атанасова

включени камери разказа как Галя Георгиева й се е обаждала да й търси сметка за този проект. „Тя ми крещя, заплашва ме, накрая каза: „Ще видиш как още утре ще те сменя!”,  сподели Атанасова. А репликите й впечатлиха, защото за подобно поведение на кадровика Галя Георгиева са разказвали и други, но не публично. Днес обаче и Незабравка Стоева спомена, че Галя Георгиева се е опитвала да й търси сметка защо не я била подкрепила.

Съветът се разбуни като кошер, Светла Петрова тръгна да защитава Георгиева и да обяснява как нищо не било направено по съдебната карта и т.н. „Да прекратим този злонамерено целенасочен разговор!”, прикани Юлиана Колева.

А Лозан Панов обобщи: „Начинът на комуникация и тона между членовете на ВСС не се е променил за времето на съдебната ваканция и съжалявам, че отново се видя пред камерите още в първото заседание”.

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.