Последни новини
Home / Законът / Член на ВСС: Галя Георгиева ми крещя и ме заплашва!

Член на ВСС: Галя Георгиева ми крещя и ме заплашва!

Defakto.bg

Скандален финал беляза първото следваканционно заседание на пленума на ВСС. Скандален заради разменените откровения за отношенията на кадровиците помежду им. От които се разбра, че виковете и заплахите са средство за комуникация за някои от тях.

Всичко тръгна от извънредна точка в дневния ред за допълване на състава на координационен съвет за изпълнение на международни проекти и програми с Галя Георгиева от ВСС. Дотук представители на съдебния съвет там са Милка Итова и Елка Атанасова. Точката бе гласувана ан блок с още няколко други.

Проблемът дойде от невинното питане на Юлия Ковачева след това кое е наложило присъствието и на Галя Георгиева в този координационен съвет. Георгиева се врътна и обяви, че не била длъжна да се обяснява. Но след изчерпването на дневния ред обяви, че тя не си затваряла очите и следяла изпълнението по проектите, а Елка Атанасова все в последния момент докладвала по оглавен от нея проект за съдебната карта.

Тук Атанасова не издържа. И пред колегите си от съвета,  и пред

Елка Атанасова
Елка Атанасова

включени камери разказа как Галя Георгиева й се е обаждала да й търси сметка за този проект. „Тя ми крещя, заплашва ме, накрая каза: „Ще видиш как още утре ще те сменя!”,  сподели Атанасова. А репликите й впечатлиха, защото за подобно поведение на кадровика Галя Георгиева са разказвали и други, но не публично. Днес обаче и Незабравка Стоева спомена, че Галя Георгиева се е опитвала да й търси сметка защо не я била подкрепила.

Съветът се разбуни като кошер, Светла Петрова тръгна да защитава Георгиева и да обяснява как нищо не било направено по съдебната карта и т.н. „Да прекратим този злонамерено целенасочен разговор!”, прикани Юлиана Колева.

А Лозан Панов обобщи: „Начинът на комуникация и тона между членовете на ВСС не се е променил за времето на съдебната ваканция и съжалявам, че отново се видя пред камерите още в първото заседание”.

About De Fakto

Проверете също

Да 21 октомври ВКС приема заявления за избор на един член на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия

До 21.10.2022 г. във ВКС ще се приемат заявления за участие в процедура за избор …

Министър Зарков решава проблеми, поставени от синдикати на затворите

Какво бе направено и какво предстои в социалния диалог между синдикати и Министерството на правосъдието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.