Последни новини
Home / Законът / Член на ВСС: Галя Георгиева ми крещя и ме заплашва!

Член на ВСС: Галя Георгиева ми крещя и ме заплашва!

Defakto.bg

Скандален финал беляза първото следваканционно заседание на пленума на ВСС. Скандален заради разменените откровения за отношенията на кадровиците помежду им. От които се разбра, че виковете и заплахите са средство за комуникация за някои от тях.

Всичко тръгна от извънредна точка в дневния ред за допълване на състава на координационен съвет за изпълнение на международни проекти и програми с Галя Георгиева от ВСС. Дотук представители на съдебния съвет там са Милка Итова и Елка Атанасова. Точката бе гласувана ан блок с още няколко други.

Проблемът дойде от невинното питане на Юлия Ковачева след това кое е наложило присъствието и на Галя Георгиева в този координационен съвет. Георгиева се врътна и обяви, че не била длъжна да се обяснява. Но след изчерпването на дневния ред обяви, че тя не си затваряла очите и следяла изпълнението по проектите, а Елка Атанасова все в последния момент докладвала по оглавен от нея проект за съдебната карта.

Тук Атанасова не издържа. И пред колегите си от съвета,  и пред

Елка Атанасова
Елка Атанасова

включени камери разказа как Галя Георгиева й се е обаждала да й търси сметка за този проект. „Тя ми крещя, заплашва ме, накрая каза: „Ще видиш как още утре ще те сменя!”,  сподели Атанасова. А репликите й впечатлиха, защото за подобно поведение на кадровика Галя Георгиева са разказвали и други, но не публично. Днес обаче и Незабравка Стоева спомена, че Галя Георгиева се е опитвала да й търси сметка защо не я била подкрепила.

Съветът се разбуни като кошер, Светла Петрова тръгна да защитава Георгиева и да обяснява как нищо не било направено по съдебната карта и т.н. „Да прекратим този злонамерено целенасочен разговор!”, прикани Юлиана Колева.

А Лозан Панов обобщи: „Начинът на комуникация и тона между членовете на ВСС не се е променил за времето на съдебната ваканция и съжалявам, че отново се видя пред камерите още в първото заседание”.

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.