Последни новини
Home / Избрано / Апелативният съд на Марсилия: Държавните служители и служителите по трудов договор получават различни заплати

Апелативният съд на Марсилия: Държавните служители и служителите по трудов договор получават различни заплати

Defakto.bg

Административният апелативен съд на Марсилия определя, че служителите с трудови договори и такива с договори за държавни служители могат да имат различни условия за възнаграждения

(CAA de MARSEILLE, 9ème chambre – formation à 3, 27/05/2016, 15MA02698, Inédit au recueil Lebon)

 По това дело Апелативният административен съд на Марсилия (Cour administrative d’appel de Marseille) трябва да се произнесе по въпрос за нарушаването на Директива 2000/78 / ЕО, на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи (ЕКПЧ) и Хартата на основните права на Европейския съюз.

Конкретният казус засяга служителка на трудов договор към френската Агенция по заетостта, която упражнявала функциите на кариерен консултант.  Тя поискала от Административния съд на Монпелие да осъди Френската агенция по заетостта да я компенсира за вредите, които тя твърди, че е претърпяла поради различията в третирането на служители на трудов договор и такива с договор за държавен служител, използвани от тази обществена институция.

Административният съд на Монпелие отхвърлил иска, който отказ служителката обжалвала.

Административният апелативен съд на Марсилия отхвърлил жалбата. От една страна, той решил, че първата инстанция правилно е определила, че различните служители на Агенцията по заетостта са в различни позиции, и поради това не е имало нарушение на принципа на справедливост.

 В допълнение, съдът констатира, че първоинстуционният съд достатъчно е мотивирал решението си в частта, в която отхвърля твърдението на ищцата, че Агенцията по заетост е допуснала грешка като не е предоставила еднакви условия за възнаграждение на лицата с трудови договори и такива с договори за държавни служители.

Апелативният съд отхвърля и възражението относно нарушаване на чл. 18 и 26 от Международния пакт за граждански и политически права, на чл. 9 и 14 от ЕКПЧ и на Хартата на основните права на ЕС.

 

*Информацията е от EuroCases  и е предоставена на  De Facto Legal

Продуктът EuroCases е собственост на Апис Европа АД

 

About De Fakto

Проверете също

ВКС : Убиец на баща си с ловна пушка вече изтърпява 15-годишна окончателна присъда

Подсъдимият  Виктор Василев ще изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 г. за …

Президентът разпусна 48-то НС, назначи старото служебно правителство с нов министър на културата

Президентът подписа укази за разпускане на Народното събрание на 3 февруари и за назначаване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.