Последни новини
Home / Без категория / Най-сетне: Цецка Цачева е кандидатът за президент на ГЕРБ. Аз ще съм следващия, рече (на шега?!) Борисов

Най-сетне: Цецка Цачева е кандидатът за президент на ГЕРБ. Аз ще съм следващия, рече (на шега?!) Борисов

Defakto.bg

Броени дни преди старта на предизборната кампания управляващите от ГЕРБ назоваха избраниците си за „Дондуков“-2.  Кандидатът за президент е председателят на парламента Цецка Цачева, за вице – вицеадмирал Пламен Манушев. Вотът е на 6 ноември.

„За тези, които обичат шегите и казваха, че последни сме издигнали своя кандидат, за следващите президентски избори ще бъда аз кандидат“, обяви Бойко Борисов. Призна, че в проточилия се процес на номиниране първо била обсъждана неговата кандидатура. Но сега не можел да се включи – щяло да е дезертьорство.

Премиерът и лидер на ГЕРБ днес постави на изпитание търпението не само на партийния си актив в НДК, но и на публиката, очакваща най-сетне да чуе номинациите. Близо час Борисов посвети на положението у нас и по света, мина през решението на арбитража за „Белене“, замяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева, отчете, разбира се, успехи и спазени обещания. Сбирката започна в 11 ч., имената бяха оповестени чак по пладне, в 12 ч.

А премиерът произведе поредната си „крилата фраза“:

Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията, тази нация много бащи има. Много претенции за бащи има. Крайно време да имаме и една майка и да се погрижим действително майчински за този народ, а не хора с его, което трудно въздържат и които мислят, че сядайки в президентството могат да свършат някава работа със сила или с натиск“, са аргументите му за издигането на Цачева. С напомняне – тя е сред първите в редиците на ГЕРБ още от учредяването.
Е, и още – тя е юрист, два мандата председател на НС, познавала цялото законодателство на България, можела да говори с Конституционния съд, и сега изпълнявала функцията да работи за всички партии. Обиколила света и прекрасно защитавала авторитета на България.
Уви, Цачева не била компетентна във военната област, но пък затова бил вицеадмирал Манушев, командвал военноморските сили.

Не мина без закачки към кандидата на БСП ген. Румен Радев, който беше начело на военно-въздушните сили в стил, че генералите не били за подобни постове (самият Борисов също е генерал, но от МВР).

Със съжаление лидерът на ГЕРБ обяви, че при победа издигнатата кандидатска двойка за „Дондуков“-2 трябва да се разграничи от партията, но какво да се прави!

На трибуната поименно бяха извикани и заставаха останалите обсъждани кандидати вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Бургас Димитър Николов и на София Йорданка Фандъкова, които поздравяваха номинираните Цачева и Манушев.

„Днес аз и г-н Манушев получаваме доверието на най-голямата, най-силната политическа партия, партията, която пое отговорността за съдбата на България в днешния сложен свят“, обяви на свой ред Цецка Цачева.
И се зарече: „Аз не тръгвам на битка, аз тръгвам на състезание, в което ще победи избраният от българския народ, избраната кандидатпрезидентска двойка от българските граждани и защото всички ние заедно работихме в последните години в интерес на българските граждани ще продължим да работим в интерес на българските граждани, аз вярвам, че победата ще бъде наша“.

Последва финална пламенна реч на Цветан Цветанов.

Партийната сбирка навя спомени от други времена.

About De Fakto

Проверете също

Министърът на правосъдието смята, че за промените в съдебната власт, не е нужно свикване на Велико народно събрание

Пред Венецианската комисия (ВК) в края на седмицата ще представя становището на вносителите на измененията …

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.