Последни новини
Home / Законът / НИП откри учебната година за випуск 2017

НИП откри учебната година за випуск 2017

Defakto.bg

Учебната година в Националния институт на правосъдието започна.

Това е 12 випуск на кандидати за младши съдии и 11 випуск на кандидатите за младши прокурори, който прекрачва вратите на НИП. В рамките на 9-месечния курс бъдещите магистрати ще се обучават в дисциплините гражданско право и процес и наказателно право и процес, обучения свързани с прилагане на европейското законодателство и  Конвенцията за правата на човека, етика и други дисциплини, като то е изцяло с практическа насоченост и цели да ги въведе в реалната работна среда. Обучението включва много практически занимания и симулиране на процеси.

С този випуск от 2005 година досега в НИП са преминали начално обучение общо 745 младши магистрати, от които 332 младши съдии, 341 младши прокурори и 72 младши следователи.

Започнете тази година с удовлетворение, защото причината да сте тук днес сте самите Вие. Бъдете горди с постигнатото, но не забравяйте, че това е едва началото. Бъдете любознателни и нека желанието за нови знания Ви съпътства през целия живот. А ние от Националния институт на правосъдието ще дадем най-доброто от себе сиq за да започнете и успешно да продължите по своя професионален път като съдии и прокурори!”  – С тези думи към кандидатите за младши съдии и младши прокурори се обърна новият директор на НИП Миглена Тачева.

Поздравление от името на членовете на Висшия съдебен съвет към кандидатите за младши съдии и кандидатите за младши прокурори отправи Димитър Узунов: „За мен като представляващ Висшият съдебен съвет и бивш съдия е изключителна чест да Ви приветствам лично за това, че  сте сред избраните кандидати за младши съдии и младши прокурори и да Ви пожелая успешен старт и успехи в избрания от Вас професионален път. Да си магистрат е чест, но и висока отговорност. Професията изисква много усилия всеотдайност и упорит труд, но уверявам Ви носи и огромна удовлетвореност от резултатите от постигнатото. Няма съмнение, че в основата на ежедневната работа на българските магистрати е мисията за гарантиране на държавността, на правата и законните интереси на гражданите.”

Днешният празничен ден ще продължи с прожекция на филма на режисьора Иглика Трифонова „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”, на който са поканени и ще присъстват членовете на Управителния съвет на Националния институт на правосъдието, членовете на  Висшия съдебен съвет, постоянни и временни преподаватели.

 

About De Fakto

Проверете също

Омбудсманът поиска от държавата спешна компенсация за тройно по-високите сметки за газ

Омбудсманът Диана Ковачева настоя пред служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на енергетиката Росен …

Изолацията на болни от COVID-19 и контактните лица намалява от днес – 18 август

Продължителността на изолацията на болни от COVID-19, както и карантината за контактните лица, се съкращава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.