Последни новини
Home / Законът / НИП откри учебната година за випуск 2017

НИП откри учебната година за випуск 2017

Defakto.bg

Учебната година в Националния институт на правосъдието започна.

Това е 12 випуск на кандидати за младши съдии и 11 випуск на кандидатите за младши прокурори, който прекрачва вратите на НИП. В рамките на 9-месечния курс бъдещите магистрати ще се обучават в дисциплините гражданско право и процес и наказателно право и процес, обучения свързани с прилагане на европейското законодателство и  Конвенцията за правата на човека, етика и други дисциплини, като то е изцяло с практическа насоченост и цели да ги въведе в реалната работна среда. Обучението включва много практически занимания и симулиране на процеси.

С този випуск от 2005 година досега в НИП са преминали начално обучение общо 745 младши магистрати, от които 332 младши съдии, 341 младши прокурори и 72 младши следователи.

Започнете тази година с удовлетворение, защото причината да сте тук днес сте самите Вие. Бъдете горди с постигнатото, но не забравяйте, че това е едва началото. Бъдете любознателни и нека желанието за нови знания Ви съпътства през целия живот. А ние от Националния институт на правосъдието ще дадем най-доброто от себе сиq за да започнете и успешно да продължите по своя професионален път като съдии и прокурори!”  – С тези думи към кандидатите за младши съдии и младши прокурори се обърна новият директор на НИП Миглена Тачева.

Поздравление от името на членовете на Висшия съдебен съвет към кандидатите за младши съдии и кандидатите за младши прокурори отправи Димитър Узунов: „За мен като представляващ Висшият съдебен съвет и бивш съдия е изключителна чест да Ви приветствам лично за това, че  сте сред избраните кандидати за младши съдии и младши прокурори и да Ви пожелая успешен старт и успехи в избрания от Вас професионален път. Да си магистрат е чест, но и висока отговорност. Професията изисква много усилия всеотдайност и упорит труд, но уверявам Ви носи и огромна удовлетвореност от резултатите от постигнатото. Няма съмнение, че в основата на ежедневната работа на българските магистрати е мисията за гарантиране на държавността, на правата и законните интереси на гражданите.”

Днешният празничен ден ще продължи с прожекция на филма на режисьора Иглика Трифонова „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”, на който са поканени и ще присъстват членовете на Управителния съвет на Националния институт на правосъдието, членовете на  Висшия съдебен съвет, постоянни и временни преподаватели.

 

About De Fakto

Проверете също

На 2 април изборите ще бъдат охранявани от над 15 000 полицаи, за нарушения на закона глобите са от 1000 до 10 000 лв.

 Изборите ще бъдат прекъсвани  единствено,  ако има предмет, който отговаря на характеристиките на взривно устройство. …

От седмицата: За недекларирани данъци от 1,7 млн лв. НАП е запорирала имоти на бащата на манекенката от „Барселонагейт“

Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала имотите и сметките на Георги Йовчев –  баща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.