Последни новини
Home / Законът / Болничен „спаси“ Светлозар Костов от ново наказание. Засега

Болничен „спаси“ Светлозар Костов от ново наказание. Засега

Defakto.bg

Прокурорската колегия не избра обвинител на Шумен

Представен болничен лист отложи решението по четвъртото поред дисциплинарно дело срещу бившия шеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов. Болничният е предписал „домашен амбулаторен режим за срок от 3 дни”, обяви председателстващият прокурорската колегия Сотир Цацаров.

Става дума за първото дисциплинарно дело срещу Костов, тръгнало след сигнал на негови бивши подчинени за създадена нетърпима работна система в специализираната прокуратура, както и срещу методите на управление на ръководителя им. Дотук по две други дела Светлозар Костов бе наказан със сваляне от ръководния пост, както и с намаляване на заплатата. Предложението на дисциплинарния състав сега е за понижаването му в районна прокуратура.

С понижаване в ранг за срок от 1 година днес колегията наказа Румяна Иванова от Районна прокуратура Благоевград.

Заседанието започна с избор на административни ръководители. Със 7 срещу 3 гласа бе отхвърлен единственият кандидат за окръжен прокурор на Шумен Димитър Димов, в момента и.ф. ръководител, а иначе зам.-шеф на прокуратурата. Обвинителят е на 62 г. и не би могъл да изкара пълния 5-годишен ръководен мандат, защото ще се пенсионира след 3 години. Самият той обяви пред колегията, че е подтиквал и други магистрати да се кандидатират за поста, но никой не поискал. В подкрепа на Димов се изказаха Елка Атанасова и Румен Георгиев, с отчитане на неговия опит и стаж. Румен Боев обаче обяви, че похватите му били остарели, като на отряден ръководител – както самият Боев помнел кандидата. На финала думата взе Сотир Цацаров и каза, че този обвнител няма да изкара шуменската прокуратура от „летаргията”, в която е изпаднала след напускането на Ася Петрова.

Единодушно за районен прокурор на Трявна бе избран Борислав Борисов, също единствен кандидат.

About De Fakto

Проверете също

20 съдии и съдебни служители с остра декларация срещу идеята да бъде закрит районния съд в Каварна

Двадесет съдии и служебни служители от Районен съд Каварна остро протестират срещу предложението на  Съдийската …

Изборни времена за нов състав на ВСС

Иван Брегов, Институт пазарна икономика За да сме убедени, че съдиите, прокурорите и следователите са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.