Последни новини
Home / Законът / В Бургас задържаха турски гражданин, пренесъл 30 кг. хероин и 37 500 евро

В Бургас задържаха турски гражданин, пренесъл 30 кг. хероин и 37 500 евро

Defakto.bg

Окръжният съд в Бургас по искане на прокуратурата е задържал под стража  турския гражданин Метин Херсек, пренесъл незаконно през границата ни с  Турция близо 30 кг. хероин и сумата 37 500 евро.

Метин Херсек е  привлечен като обвиняем, тъй като на  10.10.2016г., около 10.00 ч. през ГКПП „Малко Търново“, област Бургас, с лек автомобил, марка „Рено“, без  разрешително е  пренесъл през границата на  Турция в  България, високорисково наркотично вещество – 56 пакета с кафеникаво прахообразно вещество, реагирало при полеви наркотест положително  на хероин, с общо тегло 29 785 грама. По нашето законодателство това е  престъпление по чл. 242, ал.4, вр.  ал.2 от НК.

За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 г до 20г. и „глоба“ в размер на от 200 000 до 300 000 лв., като превозното средство, послужило за пренасянето на наркотика се отнема в полза на държавата.

Роденият през 1963г.  мъж е привлечен като обвиняем и за това, че не е декларирал парични средства  в размер на 37 500 евро, пренасяни през границата ни, като стойността на предмета на престъпление е в особено големи размери – престъпление по чл.251, ал.1 от   НК.

Турският гражданин е задържан вследствие на отличната работа на митническите служители, се казва в съобщение на прокуратурата.

Определението на Окръжният съд в  Бургас подлежи на обжалване, съдебното заседание е насрочено за 19.10.2016г. от 14.00 ч. в Апелативен съд –Бургас.

About De Fakto

Проверете също

С кодово има „Жълт паваж“ Европейската прокуратура разследва реставрацията на столичния център за злоупотреби с европари

Европейската прокуратура извършва обиски в София като част от разследване за корупция и злоупотреба с …

Шампионите в международна класация за състезания по право от Софийския университет бяха отличени от министър Зарков

„Успехът е и че представлявате правната ни школа на най-високо ниво. Благодарим ви!“ Студенти от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + 15 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.