Последни новини
Home / Законът / Отпускат две стипендии за курс по американско авторско право под егидата на Харвард

Отпускат две стипендии за курс по американско авторско право под егидата на Харвард

Defakto.bg

Под егидата на престижния американски университет Харвард, на 25 януари 2017 г. започва курс по американско авторско право, а  Международният правен център – ILAC обявява две пълни стипендии от по 2000 евро  за времето на обучение.  Едната е за за студенти от СУ „Св. Клумент Охридски“, а другата  – за студенти от УНСС.

 Подобно обучение ще се проведе за първи път в България. То е изцяло на английски език и по уникална методика, разработена от проф. Уилям Фишър III-ти от Харвард, съобщават от правния център.  Курсът е  фокусиран върху американската правна уредба на авторското право, но участието на много изтъкнати гост–лектори от Европа,  както и практици в областта на авторското право от България,  ще направи възможни  паралелите с европейската и българската правна уредба.

За стипендиите могат да кандидатстват студенти, ”които владеят на достатъчно добро ниво английски език и се интересуват от авторското право и приложенията му в бизнеса“. Всеки участник трябва да представи проект в рамките на 10 минути на тема “The best solution for protecting author’s rights in Bulgaria.

Изложението ще бъде в устна форма, като може да бъде придружено от power –point презентация. Окуражава се креативността при представянето на идеята, сочат организаторите.

Заявките за участие трябва да се напрявят до 01.12.2016 на e-mail: [email protected] със Subject: SU Competition или директно при професор Брус Уитфилд в деканата на Стопанския факултет, като участниците трябва да посочат трите си имена, факултетния си номер.

Представяне на презентациите пред комисията ще се състои през януари 2017, като точни дата, час и място ще бъдат посочени допълнително.

 

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Силно се надявам, че приетия механизъм за контрол на гл.прокурор не е маскарад в парламента

  Парламентът много трудно ще навакса за 3 дни пропилените 3 месеца за осъществяването на …

Министър Зарков: На действащия парламент му остава една седмица живот и едно важно изпитание – НПК

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков, който е на визита в  САЩ, следи ставащото със …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.