Последни новини
Home / Законът / 13 години и 4 месеца затвор за убийство на бездомник

13 години и 4 месеца затвор за убийство на бездомник

Defakto.bg

Наказание от 13 години и 4 месеца затвор е присъдата на окръжния съд в Разград за жестокото убийство на бездомник. Делото е гледано по съкратената процедура.

За присъдата съобщиха от прокуратурата.

„По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград състав на Разградския окръжен съд осъди на 13 години и четири месеца лишаване от свобода 46-годишния Никола Др. за убийството на бездомника и негов приятел Румен Ил. До присъдата се стигна, след като подсъдимият поиска делото срещу него за извършеното убийство по особено мъчителен за жертвата да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие. Така наказанието от 20 години лишаване от свобода бе намалено с една трета до 13 години и 4 месеца затвор при първоначално строг режим.

На 23 юни 2016 год. 46-годишният Румен Ил. отишъл в дома на Никола Др., с когото били приятели по чашка. След като употребили значително количество алкохол, 46-годишният домакин нанесъл жесток побой на госта си. Повод за свадата станал Румен Ил., който изял кюфтетата за общата вечеря. Никола нанесъл жесток побой на госта си, удрял го с дървен крак, ритал го и го удрял с юмруци. Румен Ил. паднал на пода, а Никола заспал. През нощта установил, че приятелят му по чашка е мъртъв. Изнесъл тялото му и го захвърлил в градинка зад жилищната кооперация, в която живеел. На сутринта случаен минувач го открил и сигнализирал в полицията.

Кървавите следи водели до дома на подсъдимия, който, след като изтрезнял, разказал за случилото се в дома му.

Според назначената по делото експертиза пенсионерът по болест Никола Др. е бил с 3,57 промила алкохол в кръвта при задържането му, а жертвата му  – с 1,84 промила. Смъртта на Румен Ил. е настъпила от множеството наранявания, довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, сочи съдебномедицинската експертиза.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.“

About De Fakto

Проверете също

Радев към множеството българи на Шипка: Обединени опазихте Трети март от посегателство и разсеяхте лепкавата политическа мъгла от костите на нашите предци

Днес сме се стекли хиляди, от всички краища на родината, за да заявим, че Трети …

3 Март! От урва на урва и от век на век честваме славата му дивна като някой ек: Честит национален празник, българи! (снимки)

Честит национален празник, българи! Честваме 146 г.  от  Освобождението на България от турско робство. Поклон …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.