Последни новини
Home / Законът / ВСС намери кабинети за съдиите от КАК чрез самосгъстяване

ВСС намери кабинети за съдиите от КАК чрез самосгъстяване

Defakto.bg

Съдийската комисия по атестирането и конкурсите (КАК) остава в сградата на ВСС, както настояваше нейният председател Вероника Имова. Това гласуваха кадровиците днес с 14 срещу 1 гласа. Само Васил Петров бе “против”.

Миналата седмица на обясненията на Имова, че комисията трябва да е в сградата на ВСС, където са всички кадрови досиета на съдиите и други материали, Светла Петкова я обвини, че вместо да мислят за работата си, от КАК искат да се устроят. И да притеснят и без това притеснените откъм площ кадровици.

Сега се оказва, че имало изход – част от членовете на съвета да се самосгъстят. И то доброволно.

Така Соня Найденова ще се нанесе при Калин Калпакчиев и Камен Иванов, а в енйния кабинет ще отидат двама от КАК. Милка Итова е предложила в нейния кабинет също да се сложат още три бюра за КАК. Според обясненията на главния секретар на ВСС Димитър Тончев засега на разположение на комисията ще остане и кабинетът на представляващия ВСС.

Галя Георгиева обаче се върна към скандалното заседание от миналата седмица с обвинение: “Начинът, по който се поднесе проблемът пред съдийската колегия, отново създаде настроение срещу нея и срещу целия ВСС. Ако бяхме по-човечни, по-колегиални, по-разбрани можеше на работно заседание да се разберем, а не да правим циркове пред журналистите!” От което се разбра, че виновна за скандала, според нея очевидно е Веронка, която и за миг не излезе от добиря тон, нито повиши глас. А не Светла Петкова, която го вдигна.

About De Fakto

Проверете също

Човешките права под знака на пандемия: Без защита на уязвимите, хаотична битка с Ковид

Безпрецедентен брой резолюции на Комитета на министрите за неизпълнени решения на Страсбург, полицейски произвол при …

Президентът назначи Стефан Янев за премиер и обяви служебното правителство (пълен състав )

Във вторник държавният глава подписа общо три указа – от утре, 12 май, е назначено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.