Последни новини
Home / Законът / Калин Калпакчиев и Соня Найденова: Димитър Узунов лъже!

Калин Калпакчиев и Соня Найденова: Димитър Узунов лъже!

Defakto.bg

Оцелелият на поста представляващ ВСС Димитър Узунов лъже, уронва престижа на съдебната власт и се опитва да маскира същинските проблеми. Това обявиха Калин Калпакчиев и Соня Найденова от Висшия съдебен съвет пред bTV. Така те отговориха на атаките на Узунов срещу онези, които поискаха неговата оставка, защото се е самоназначил за шеф на ВСС и еднолично решава важни въпроси, не защитава независимостта на съдебната власт и т.н.

Миналата седмица, ден след като получи монолитна подкрепа от мнозинството в съвета, Узунов обвини Калпакчиев, че щял да вземе 340 000 лв. хонорар по „укрит“ от ВСС европроект.

„Това е лъжа, аз не управлявам този договор и няма да получа хонорар“, категоричен бе Калин Калпакчиев. И обяви, че обмисля дали да не съди Узунов за това.

Както Де факто писа, проектът по оперативна програма „Добро управление“ изобщо не е укрит, а обсъждан и одобряван на няколко заседания на съвета. И го движи Елка Атанасова от ВСС.

„Има мнозинство във ВСС, което проявява зависимости и господин Узунов е част от зависимото мнозинство. Узунов спуска плътна димна завеса над важните въпроси – какво се случва по случая „Яневагейт” например“ – така Калпакчиев обясни нападките на представляващия.

„Почти всичко изречено от Узунов бяха неистини или част от истината“, потвърди и Соня Найденова. „Лошото е, че като отзвук в обществото ще остане само фактът, че за пореден път има скандал в съдебната система. Другата вредна последица е, че няма да се разбере как работи държавното обвинение“, обяви тя.

ВСС е разделен, потвърди Найденова. И „в момента не е важно дали си лоялен към закона, а към определена група”, обобщи тя.

About De Fakto

Проверете също

Зам.министър Мария Павлова: Европейските делегирани прокурори сами избраха празната сграда на „Раковски“ 134

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени …

Военният министър забрани на военните алкохол и наркотици в служебното време

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов издаде  заповед, с която се забранява в служебно време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.