Последни новини
Home / Законът / Връщаните на Ердоган политически опоненти водели за „предотвратени“

Връщаните на Ердоган политически опоненти водели за „предотвратени“

Defakto.bg

В интервю по Нова тв, тази сутрин,  министър председателят  широко прокламира кандидата за президент на ГЕРБ, г-жа Цецка Цачева, и заклейми всичко останало. Като партиен лидер, позицията му е съвсем обяснима, но като премиер, той надскочи летвата на дипломатичността и конкуренцията в надпревара, откровенно играейки за  един от 23-та кандидати за „Дондуков 2“.

Накратко

„ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план могат да управляват заедно и сме го заявили неведнъж.   Кандидатът на левицата Ген. Румен Радев щял да е  „новият Орешарски”, т.е. също толкова зависим, колкото е бил Орешарски.

„Ахмед Доган финтира българските политици като футболиста Меси. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в тази игра. Ако има нещо за българския народ, което да бъде противно, това бе моделът „Орешарски”. Какво направи Доган – изкара го за кандидат-президент (Пламен Орешарски), да  преброи колко гласа има.  ГЕРБ няма да приеме тези гласове, сега топката е при БСП“.

Ние няма да се борим за гласовете на ДПС. Този, който ги вземе, трябва да обещае, че ще управлява заедно с тях.

Непремерен ход на Лютви Местан”, относно подкрепата на ДОСТ за кандидатурата на Цецка Цачева.

Попитан дали би обмислил други политически партньори в това управление, той заяви: „Аз не искам нов партньор. Това е най-доброто от всички възможни варианти.”

Съветвам БСП и ДПС да не разклатят държавата догодина, не са готови, слаби са, те нямат кадри, нямат способност да го вършат. Предстои председателство на ЕС от първи януари 2018 година”.

Научихме,че Пеевски и Прокопиев са едно и също, а направо се скара на журналистите защо му задават въпроси за шушукането на „двете каки“ и адвокатът Мондешки, вместо за санирането на панелките.  Този път обаче разбрахме, че освен „каки“ бившите светила в СГС  били и „врачки“, но Борисов нямал нищо общо с тях, не бил говорил  с главния прокурор за „опраскването“ на Янева и не се месел на съдебната система.

Цачева била класи над опонентите си

Дали желае  независима президентска институция, Борисов заяви, че разликата между Цецка Цачева и останалите кандидати е, че тя е „перфектен“ юрист , познава законите и устройството на държавата“.Освен това тя била достатъчно „еманципирана“, в момента си води предизборната кампания сама, аз никъде не участвам, бях на откриването  и ще бъда на откриването.

Партията си работи, кампанията си тече, хората си говорят с нея. Тя си се еманципира този месец , за да си стане президент!  Мога да поема удара дори да загубя избори, но да си остана прав , а не клекнал или наведен.

След гафа на Цачева в дебата й с Румен Радев, че националният интерес стои на правата на всеки отделен човек,  водещите в студиото  опитаха  да приземят разговора към връщането на  седмината турски граждани, политически опоненти на Ердоган в Турция. Борисов преповтори „изтърваната“ позиция от шефката на парламента, с други думи.

 „Предотвратени“

„Ние как да знаем какви са, водим ги „предотвратени“,  защото на границата чакат още 100 000 души.  Те са си върнати  по общия ред.  Не му мигна окото на въпрос на Виктор Николаев, а защо ги слагате в общия кюп и отвърна:  „А къде да ги сложат?“

Последва най-убедителния отговор на въпроса още от случая „Бююк“ – защо България нарушава конвенцията за човешките права и забраната за изтезания и  връща политически бежанци на държава, в която животът им е застрашен:  „Това,  което съм дал като указания, е колкото може повече да се връщат – да се връщат!

Последва и указание на премиера към журналистите в студиото: Вярвайте повече на службите,  те го правят във ваш и и наш интерес, на българите.  „Цяла нощ ги гонят по горите, а после да кажат, че сме се били навели“, възмути се Борисов.

„Ние си спазваме законите (впечатлението бе, че „Те“ си имат техни закони), а Турция си удържа на  думата до момента и всичко, което е влязло у тях нелегално, те си го взимат, за разлика от Гърция, където имаме проблем“.

Конституцията, една интересна книжка

Не знаем  какво пише в техните закони, но им препоръчваме  да прочетат една друга книжка, много е интересна, казва се конституция.  Ето какво пише в нея:

„Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ,

като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост;

като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност;

като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България,

прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази Конституция“

 Това, казват, е  „общия кюп“ на  съвременната държавност.  Ако в името на националната  сигурност,  властта обрича човешките права,  намирисва на съдебна зала.  Според европейското законодателство!

About De Fakto

Проверете също

Министърът на правосъдието смята, че за промените в съдебната власт, не е нужно свикване на Велико народно събрание

Пред Венецианската комисия (ВК) в края на седмицата ще представя становището на вносителите на измененията …

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 + three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.