Последни новини
Home / Законът / Темида отваря вратите си за граждани в Окръжен съд – Русе

Темида отваря вратите си за граждани в Окръжен съд – Русе

Defakto.bg

По повод инициативата на  Висшия съдебен съвет за „Дни на отворените врати в органите на съдебната власт“,  на  28 октомври 2016 год. (петък) от 9.00 до 16.00 ч. в Окръжен съд-Русе ще се проведе  „Ден на отворените врати” . Идеята е да се спомогне за повишаване на правната култура на гражданите, по-добра информираност и доверие в работата на съдебната система.

Ръководството на Окръжен съд – Русе кани гражданите и журналистите да посетят Русенската съдебна палата в Деня на отворените врати и да се запознаят отблизо с дейността на съда.

Програмата за деня включва:

9.00 ч. – Симулиран съдебен процес – в Зала № 7 на втория етаж на палатата студенти от  РУ “Ангел Кънчев“ в Русе  ще разиграят симулиран съдебен процес, по време на който ще бъде разгледан и решаван гражданско–правен спор за недвижим имот.

11.00 ч. – В Зала № 7 на втория етаж на палатата ще се проведе публично разпределение на съдебни дела в присъствието на граждани и журналисти.

13.30 ч. – Съдът отблизо – опознавателна обиколка из канцелариите на съда и запознаване с организацията на работата на съдии и съдебни служители. Началото на обиколката ще започне от Зала № 6 (Мраморна зала), намираща се на втория етаж на палатата.

14.30 ч. – В Зала № 7 на втория етаж на палатата ще бъде направено представяне на интернет-страницата на съда и новата услуга в помощ на гражданите – модул за безплатен електронен достъп до делата.

В Деня на отворените врати в Зала № 8 и Зала № 9 гражданите ще имат възможността да присъстват в съдебно заседание по насрочените за деня граждански и наказателни дела.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Отчет: Прокурорската колегия е наказала двама магистрати през 2020 година, ВАС е отменил едно дисциплинарно решение

През 2020-а година Прокурорската колегия е приключила 6 дисциплинарни производства, по две от 2018 г., …

Със 134 бройки увеличиха щата на ГД  „Изпълнение на наказанията“, с 66 – на ГД „Охрана“ 

Числеността на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) да се увеличи със сто тридесет и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.