Последни новини
Home / Законът / Темида отваря вратите си за граждани в Окръжен съд – Русе

Темида отваря вратите си за граждани в Окръжен съд – Русе

Defakto.bg

По повод инициативата на  Висшия съдебен съвет за „Дни на отворените врати в органите на съдебната власт“,  на  28 октомври 2016 год. (петък) от 9.00 до 16.00 ч. в Окръжен съд-Русе ще се проведе  „Ден на отворените врати“ . Идеята е да се спомогне за повишаване на правната култура на гражданите, по-добра информираност и доверие в работата на съдебната система.

Ръководството на Окръжен съд – Русе кани гражданите и журналистите да посетят Русенската съдебна палата в Деня на отворените врати и да се запознаят отблизо с дейността на съда.

Програмата за деня включва:

9.00 ч. – Симулиран съдебен процес – в Зала № 7 на втория етаж на палатата студенти от  РУ „Ангел Кънчев“ в Русе  ще разиграят симулиран съдебен процес, по време на който ще бъде разгледан и решаван гражданско–правен спор за недвижим имот.

11.00 ч. – В Зала № 7 на втория етаж на палатата ще се проведе публично разпределение на съдебни дела в присъствието на граждани и журналисти.

13.30 ч. – Съдът отблизо – опознавателна обиколка из канцелариите на съда и запознаване с организацията на работата на съдии и съдебни служители. Началото на обиколката ще започне от Зала № 6 (Мраморна зала), намираща се на втория етаж на палатата.

14.30 ч. – В Зала № 7 на втория етаж на палатата ще бъде направено представяне на интернет-страницата на съда и новата услуга в помощ на гражданите – модул за безплатен електронен достъп до делата.

В Деня на отворените врати в Зала № 8 и Зала № 9 гражданите ще имат възможността да присъстват в съдебно заседание по насрочените за деня граждански и наказателни дела.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Зам. министър Емил Дечев: Ако няма воля за независимо разследване на главния прокурор, очевидно има зависимости

Очевидно има зависимости между тези, които могат да направят промените, които да доведат до създаване …

Липса на кворум провали първото четене на НПК за въвеждане на независимо разследване за гл.прокурор (допълнена)

  Милиони българи продължават да са заложници на ”гениалните трикове” на няколко играчи и малодушието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.