Последни новини
Home / Законът / ВСС не пожела да обсъжда дали Узунов топи колеги

ВСС не пожела да обсъжда дали Узунов топи колеги

Defakto.bg

С 14 срещу 7 гласа пленумът на Висшия съдебен съвет отхвърли днес искането да се обсъди поведението на представляващия Димитър Узунов.

Това бе поискано от Калин Калпакчиев. Поводът – изявления на Узунов от миналия петък пред bTV, ден след бетонирането му на поста представляващ, в което нападна опонентите си. Конкретно обяви, че Калпакчиев движи проект за 6 млн.лв. по Оперативна програма „Добро управление”, от който щял да получи 340 000 лв. хонорар, а ВСС не бил информиран за договора. За Лозан Панов бе съобщено, че е „активиран” от Калпакчиев.

„Представляващият си позволи публично да заявява факти, които не са истински и подобно поведение е недопустимо. Има една граница, която е прекрачена”, мотивира се днес Калпакчиев. Истината за въпросния проект е известна – той се движи от друг кадровик, Елка Атанасова, никакви пари и хонорари по него не са получавани, а ВСС е информиран за всички договори.

Днес предложението не бе в дневния ред на ВСС, а мнозинството отхвърли включването му като извънредна точка без дебати. Веднага след гласуването Калпакчиев обяви, че моли точката да се включи като основна в дневния ред за следващия пленум. Не получи отговор. Заседанието се водеше от Димитър Узунов.

„Смятам поведението на представляващия за недопустимо и в противоречие с изискванията за високи нравствени качества, установени в чл. 130, ал.2 от Конституцията. Реакцията е наложителна, защото е премината граница, отвъд която разликата между позволено и непозволено, редно и нередно, добро и зло е заличена. поради това предлагам освобождаването на представляващия ВСС от тази длъжност. Извинението и публичното опровержение на неговите твърдения зависят единствено от неговата съвест и добра воля“, пише в предложението на Калпакчиев.

About De Fakto

Проверете също

„Артекс“ загуби общо 200 000 лева претенции срещу протестиращи за изграждането на „Златен век“

ВКС  отхвърли жалба на инвеститора  за касационно обжалване на решение на АС – София, „оправдало“ …

Иван Демерджиев: Прокуратурата не обича да разследва онези, които управляваха до служебните кабинети

МВР се чисти от нарушители В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу двамата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.