Последни новини
Home / Законът / Владимира Янева дойде в съда. Но не коментира „Яневагейт“

Владимира Янева дойде в съда. Но не коментира „Яневагейт“

Defakto.bg

Бившият председател на Софийския градски съд Владимира Янева дойде в съда по делото за разрешените от нея спецсредства в аферата „Червей“. Това е първата й публична поява след избухването на скандала. Янева не присъстваше включително на заседанията на първата инстанция СГС по делото.

Днес обаче застана пред втората инстанция – столичния апелативен съд, пред който обжалва присъдата си от 1 година условно.

Владимира Янева не избегна и медиите, но отказа изявления по горещата тема „Яневагейт“.  „Очаква се моят разпит пред прокуратурата. Каквото и да ви кажа, ще бъде свързано със следствена тайна и не е редно да ви го кажа първо на вас, а е редно да го кажа на компетентния орган първо“, каза Янева, цитирана от БГНЕС. Добави само, че с адвокат Момчил Мондешки се познава от периода, в който е била председател на СГС.

Далеч по-многословна бе Владимира Янева по въпроса защо се явява на делото срещу нея едва пред втората инстанция.

„На първата инстанция не дойдох поради две причини. Първата е, че се чувствах изключително притеснена от цялата ситуация, в която съм поставена. Все пак човек за себе си трябва да намери вътрешните сили, за да може да се изправи и да говори. Повярвайте ми, в моята ситуация това не е лесно. Вторият момент е, че все пак това е последният процесуален момент, в който аз все пак мога да изляза и да се защитя. И аз считам, че каквото и да ми коства това като мотивация, трябва да изляза и го направя. Така че е дошъл моментът да дойда и да си дам своите обяснения по делото, защото считам, че това е редно да бъде направено с оглед на разкриване на обективната истина и с оглед правилното постановяване съдебния акт“, заяви Янева. Каза също, че вярва на всички съдии, защото, според нея, при изпълнението на служебните си задължения те са безпристрастни и се ръководят от доказателствата и от закона.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ана Велкова: За мнозинството от ВАдвС е важен резултатът, пътят до него няма значение

  За мнозинството от ВАдвС е важен резултатът, пътят до него няма значение. И ако в …

Следи от шпионски софтуер в Брюксел: Елена Йончева и Натали Лоазо са били подслушвани

 Депутатите от Европарламента откриха в телефоните си зловреден софтуер, което предизвика тревога за поверителната работа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.