Последни новини
Home / Законът / Ефективни присъди за обир на банка във Враца

Ефективни присъди за обир на банка във Враца

Defakto.bg

Двама ще лежат в затвора за обира на банков клон във Враца, от който бяха отмъкнати 91 585 лева. Това е решението на окръжния съд в града.

За него съобщиха от прокуратурата.

Съдът е признал Людмил Георгиев и Иван Иванов за виновни за грабеж. Наказанията съответно са 12 г. затвор за Иванов и 6 г. затвор за Георгиев.

От прокуратурата съобщават:

“На 01.10.2013 г., около 19.10 ч. в гр. Враца, на улица пред офис на „Интернешънъл Асет банк“, Георгиев и Иванов нападнали охранителя на инкасо автомобила на банката, като го ударили по главата с твърд предмет и издърпали от ръцете му платнена чанта, съдържаща сумата от 91 585,02 лева. Те отнели парите, от които 85 758,00 лв. били собственост на „Интернешънъл Асет банк“ – клон гр. Враца, а останалата сума от 5 827,02 лв. – собственост на частно лице.

Деянието е било извършено в съучастие с Христо Георгиев, по отношение на когото наказателното производство е прекратено поради смъртта му.

Подсъдимият Иванов е осъден на дванадесет години „лишаване от свобода“, а неговият помагач Людмил Георгиев получи шест години затвор. Наказанието ще се изтърпява при строг режим. Двамата подсъдими са осъдени солидарно да заплатят отнетата сума на „Интернешънъл Асет банк“ – клон гр. Враца.

Решението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.”

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.