Последни новини
Home / Законът / Ефективни присъди за обир на банка във Враца

Ефективни присъди за обир на банка във Враца

Defakto.bg

Двама ще лежат в затвора за обира на банков клон във Враца, от който бяха отмъкнати 91 585 лева. Това е решението на окръжния съд в града.

За него съобщиха от прокуратурата.

Съдът е признал Людмил Георгиев и Иван Иванов за виновни за грабеж. Наказанията съответно са 12 г. затвор за Иванов и 6 г. затвор за Георгиев.

От прокуратурата съобщават:

“На 01.10.2013 г., около 19.10 ч. в гр. Враца, на улица пред офис на „Интернешънъл Асет банк“, Георгиев и Иванов нападнали охранителя на инкасо автомобила на банката, като го ударили по главата с твърд предмет и издърпали от ръцете му платнена чанта, съдържаща сумата от 91 585,02 лева. Те отнели парите, от които 85 758,00 лв. били собственост на „Интернешънъл Асет банк“ – клон гр. Враца, а останалата сума от 5 827,02 лв. – собственост на частно лице.

Деянието е било извършено в съучастие с Христо Георгиев, по отношение на когото наказателното производство е прекратено поради смъртта му.

Подсъдимият Иванов е осъден на дванадесет години „лишаване от свобода“, а неговият помагач Людмил Георгиев получи шест години затвор. Наказанието ще се изтърпява при строг режим. Двамата подсъдими са осъдени солидарно да заплатят отнетата сума на „Интернешънъл Асет банк“ – клон гр. Враца.

Решението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.”

About De Fakto

Проверете също

ЕК завежда иск срещу България пред Съда на ЕС за неизпълнение на решението за мръсния въздух у нас

България ще бъде изправена пред Съда на ЕС  заради бездейства по въпроса със замърсяването на …

Управляващите с нова версия за независимия прокурор, който ще разследва Главния: Мандат от 7 години, избор от Пленума на ВСС с обикновено мнозинство

След премеждията на проектите “Кирилов” (по името на бившия правосъден министър) и куп унищожителни негативни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.