Последни новини
Home / Законът / Ченалова беше на разпит за „Яневагейт“, очаква нови обвинения

Ченалова беше на разпит за „Яневагейт“, очаква нови обвинения

Defakto.bg

Румяна Ченалова беше днес на разпит в столичното следствие по аферата „Яневагейт“. А на излизане обяви пред журналисти, че са я питали кой е правил скандалните записи. И очаква ново обвинение срещу себе си.

Прокуратурата се активизира след интервю на третия участник в записите – адвокат Момчил Мондешки, пред „Труд“. В него мълчалият досега Мондешки заяви, че записте били направени от Ченалова в дома й. А записаните откровения, в които участва и той, не отговаряли на истината, целта им била да подронят авторитети – на членове на ВСС, магистрати, върхове на изпълнителната власт. Това Мондешки е потвърдил и на разпита си в следствието. А разследването се води само за автора на записите, не и за тяхното съдържание.

Румяна Ченалова дава за втори път показания по случая, като за разлика от старозагорския адвокат, твърди, че това са истински, а не инсценирани разговори. Но отрече тя да е авторът на записите. От думите й днес стана ясно, че в четвъртък в столичното следствие е била Владимира Янева – разговор, за който медиите не научиха, както и за разпита преди десетина дни на адвокат Мондешки.

Ченалова изрази съжаление, че прокуратурата е отказала да разследва съдържанието на разговорите й с Владимира Янева и Момчил Мондешки.

„Обстоятелството, че правителството е в оставка, няма да попречи на главния прокурор да продължи своята дейност, за съжаление. И за съжаление – още три години нещата ще бъдат такива, каквито са – страх, образуване на досъдебни производства, сплашване – това е ситуацията“, заяви Ченалова, цитирана от БНР.

About De Fakto

Проверете също

КС допусна искането на президента срещу „енергийните вноски“ върху вноса и транзита на природен газ през България

Единодушно с 10 гласа КС допусна за разглеждане исканет он държавния глава срещу   „енергийни вноски“ …

Мнозинството българи не разбират нуждата от промени в Конституцията, 74 на сто не одобряват смяна на националния празник

Мнозинството от българите не разбират нуждата от промени в Конституцията, а 95% нямат или имат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.