Последни новини
Home / Законът / Ченалова беше на разпит за „Яневагейт“, очаква нови обвинения

Ченалова беше на разпит за „Яневагейт“, очаква нови обвинения

Defakto.bg

Румяна Ченалова беше днес на разпит в столичното следствие по аферата „Яневагейт“. А на излизане обяви пред журналисти, че са я питали кой е правил скандалните записи. И очаква ново обвинение срещу себе си.

Прокуратурата се активизира след интервю на третия участник в записите – адвокат Момчил Мондешки, пред „Труд“. В него мълчалият досега Мондешки заяви, че записте били направени от Ченалова в дома й. А записаните откровения, в които участва и той, не отговаряли на истината, целта им била да подронят авторитети – на членове на ВСС, магистрати, върхове на изпълнителната власт. Това Мондешки е потвърдил и на разпита си в следствието. А разследването се води само за автора на записите, не и за тяхното съдържание.

Румяна Ченалова дава за втори път показания по случая, като за разлика от старозагорския адвокат, твърди, че това са истински, а не инсценирани разговори. Но отрече тя да е авторът на записите. От думите й днес стана ясно, че в четвъртък в столичното следствие е била Владимира Янева – разговор, за който медиите не научиха, както и за разпита преди десетина дни на адвокат Мондешки.

Ченалова изрази съжаление, че прокуратурата е отказала да разследва съдържанието на разговорите й с Владимира Янева и Момчил Мондешки.

„Обстоятелството, че правителството е в оставка, няма да попречи на главния прокурор да продължи своята дейност, за съжаление. И за съжаление – още три години нещата ще бъдат такива, каквито са – страх, образуване на досъдебни производства, сплашване – това е ситуацията“, заяви Ченалова, цитирана от БНР.

About De Fakto

Проверете също

Механизмите за търсене на наказателна отговорност на главния прокурор са публикувани за обществено обсъждане

Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проекта за изменения в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и …

Президентът Румен Радев: Имаме всички шансове догодина България да се присъедини към Шенген

Имаме всички шансове догодина България да се присъедини към Шенген, но това до голяма степен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.