Последни новини
Home / Законът / Двама министри на правосъдието председателстваха пленума на ВСС

Двама министри на правосъдието председателстваха пленума на ВСС

Defakto.bg

%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b81

Двама министри откриха днес пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) – министърът на правосъдието Екатерина Захариева и  четвъртокурсникът по право от  Великотърновски университет Св. св.Кирил и Методий – Мартин Грънчаров, който зае позицията „Министър за един ден“ в рамките на инициативата на Junior Achievement.

Работният ден на министър Мартин Грънчаров започна с  полагане на Държавния печат върху указа от президента Росен Плевнелиев за награждаване на президента на Черна Гора – Филип Вуянович за заслугите му за развитие на двустранните отношения, който министър Захариева приподписа, съобщи пресслужбата на правосъдното ведомство.

На полагането на Държавния печат в Министерството  на правосъдието присъстваха и зам. –министърът на правосъдието за един ден Преслава Гърдева, която е ученичка в Средното училище за европейски езици „Св. Константин Кирил Философ“ в град Русе, началникът на кабинета за един ден на министъра на правосъдието Илия Антонов, ученик в немската гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ в София, и директорът на дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ за един ден Валя

Гальова, студентка втори курс „Връзки с обществеността“ в СУ „Св.

Климент Охридски“.

Днес те се запознаха със структурата, дейностите и отговорностите на министерството. Имаха възможността да се срещнат с всички представители и ръководители в институцията, да посетят фронт офисите на министерството и да разговарят с десетки служители.

По-късно министърът на правосъдието Екатерина Захариева и

министърът за един ден Мартин Грънчаров приеха делегации на камарите на частните съдебни изпълнители на България, Литва, Латвия и Естония, които представиха опита си в предоставянето на електронни услуги.

Ученици и студенти от страната днес бяха ръководители за ден и на Агенцията по вписванията, на Главната агенция „Изпълнение на наказанията“ и на Главната дирекция „Охрана“.

В Агенцията по вписванията Иван Геровски от ПГТМ „ Христо  Ботев“ в Ботевград бе изпълнителен директор. Той е ученик в 12 клас и е силно мотивиран от своето участие.

Директор на дирекция „Регистри към Агенцията по вписванията“ бе ученичката Иванина Иванова от 108- мо СУ „ Никола Беловеждов“. Тя е участвала в много проекти, сред които са „Еразъм +“ и иновационния лагер на Junior Achievement „Млад предприемач“. Иванина мечта в бъдеще да заеме тази позиция и смята, че има потенциала да се справи.

Несибе Юсеин бе главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Тя е ученичка в ПМГ „Иван Вазов“, която няма опит, но е въодушевена от инициативата. Главен директор на Главна дирекция „Охрана“ е Денис Иванов от 23 СУ „Фредерик Жулио-Кюри“ в София.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на

Junior Achievement. Тя се провежда в над 100 държави и предоставя възможност на ученици и студенти да изживеят мечтата си за един ден. По този начин те се докосват до естеството на работа и мотивират младите да сбъдват мечтите си.

About De Fakto

Проверете също

КС „отмени“ текстове от Изборния кодекс: Всички партии имат достъп до изходния код на машините за гласуване, обяви съдът

   Конституционният съд обяви за противоконституционни част от текстовете в Изборния кодекс. Съдът се произнесе  …

На съд е предаден служител от Община Генерал Тошев, получил с измама подкуп от немски гражданин

Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд общински служител от Община Генерал Тошево, поискал и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 − one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.