Последни новини
Home / Законът / Двама министри на правосъдието председателстваха пленума на ВСС

Двама министри на правосъдието председателстваха пленума на ВСС

Defakto.bg

%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b81

Двама министри откриха днес пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) – министърът на правосъдието Екатерина Захариева и  четвъртокурсникът по право от  Великотърновски университет Св. св.Кирил и Методий – Мартин Грънчаров, който зае позицията „Министър за един ден“ в рамките на инициативата на Junior Achievement.

Работният ден на министър Мартин Грънчаров започна с  полагане на Държавния печат върху указа от президента Росен Плевнелиев за награждаване на президента на Черна Гора – Филип Вуянович за заслугите му за развитие на двустранните отношения, който министър Захариева приподписа, съобщи пресслужбата на правосъдното ведомство.

На полагането на Държавния печат в Министерството  на правосъдието присъстваха и зам. –министърът на правосъдието за един ден Преслава Гърдева, която е ученичка в Средното училище за европейски езици „Св. Константин Кирил Философ“ в град Русе, началникът на кабинета за един ден на министъра на правосъдието Илия Антонов, ученик в немската гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ в София, и директорът на дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ за един ден Валя

Гальова, студентка втори курс „Връзки с обществеността“ в СУ „Св.

Климент Охридски“.

Днес те се запознаха със структурата, дейностите и отговорностите на министерството. Имаха възможността да се срещнат с всички представители и ръководители в институцията, да посетят фронт офисите на министерството и да разговарят с десетки служители.

По-късно министърът на правосъдието Екатерина Захариева и

министърът за един ден Мартин Грънчаров приеха делегации на камарите на частните съдебни изпълнители на България, Литва, Латвия и Естония, които представиха опита си в предоставянето на електронни услуги.

Ученици и студенти от страната днес бяха ръководители за ден и на Агенцията по вписванията, на Главната агенция „Изпълнение на наказанията“ и на Главната дирекция „Охрана“.

В Агенцията по вписванията Иван Геровски от ПГТМ „ Христо  Ботев“ в Ботевград бе изпълнителен директор. Той е ученик в 12 клас и е силно мотивиран от своето участие.

Директор на дирекция „Регистри към Агенцията по вписванията“ бе ученичката Иванина Иванова от 108- мо СУ „ Никола Беловеждов“. Тя е участвала в много проекти, сред които са „Еразъм +“ и иновационния лагер на Junior Achievement „Млад предприемач“. Иванина мечта в бъдеще да заеме тази позиция и смята, че има потенциала да се справи.

Несибе Юсеин бе главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Тя е ученичка в ПМГ „Иван Вазов“, която няма опит, но е въодушевена от инициативата. Главен директор на Главна дирекция „Охрана“ е Денис Иванов от 23 СУ „Фредерик Жулио-Кюри“ в София.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на

Junior Achievement. Тя се провежда в над 100 държави и предоставя възможност на ученици и студенти да изживеят мечтата си за един ден. По този начин те се докосват до естеството на работа и мотивират младите да сбъдват мечтите си.

About De Fakto

Проверете също

Оставката като възможност пред главния съдебен инспектор

Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Институтът за пазарна икономика вече неколкократно обърна внимание на изтеклите …

Адвокатите хвърлят тоги, ако властта отново не забележи исканията им за данъчни облекчения

Адвокатурата е готова да изрази своята гражданска и професионална позиция чрез съответни протестни действия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.