Последни новини
Home / Законът / Двама вицепремиери и един министър с призовки заради бартера с ваксини

Двама вицепремиери и един министър с призовки заради бартера с ваксини

Defakto.bg

Министри от кабинета в оставка ще дават показания в Столичното следствие за бартера на ваксини между България и Турция. Според информация на “Хоризонт” призовки за днес със сигурност  имат вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев и екоминистърът Ивелина Василева.

С обвинения заради бартера с ваксини  вече се сдобиха здравният министър в оставка Петър Москов,  заместникът му Адам Персенски и служителят във фирма “Бул био” Росен Алексиев.

Според източници на БНР  призовки за разпит са получили всички министри без премиера Бойко Борисов. Те ще обясняват пред разследващите как е взето решението от 28 май 2015 година, с което е одобрено дарението, така че България и Турция да се снабдят с ваксините, необходими за нуждите на имунизационните календари на двете страни.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова отрече разследването да има връзка с оставката на правителството. Тя обясни, че прокуратурата е била готова с обвиненията още през септември:  Всички вие сте свидетели на това, че през цялата кампания имаше често предупреждения от различни медии, нека така да го кажа, за това, че се готви „Костинброд 2“. Факт е, че ние действаме със силата на доказателствата, но решихме да се извършат явните действия по привличане на лицата като обвиняеми, след като приключи кампанията, за да няма какъвто и да е политически отпечатък нашата работа.

 

About De Fakto

Проверете също

Георги Чолаков номинира Любомир Гайдов за зам.-председател на ВАС

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков стартира днес процедура за избор на заместник – …

Гръмкият процес САПАРД за “онези” евросредства окончателно погина, по давност

С решение от днес Апелативният специализиран съд окончателно сложи точка на емблематичното дело САПАРД за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.