Последни новини
Home / Законът / В Силистра: 8 години затвор за учител, блудствал с ученички

В Силистра: 8 години затвор за учител, блудствал с ученички

Defakto.bg

Окръжният съд в Силистра даде 8 години затвор на учител за блудства с шест малолетни ученички и разпространение на порнография в интернет. За присъдата по реда на съкратеното съдебно следствие съобщиха от прокуратурата.

Ето съобщението:

„Днес състав на Силистренския окръжен съд произнесе присъда от 8 години лишаване от свобода при строг режим и глоба от 2000 лева спрямо 54-годишния старши възпитател в училище „Христо Ботев“ в Дулово Илиян В. При условията на съкратеното съдебно следствие подсъдимият призна вината си.

В 72 страници Илиян В. описал подробно своята версия за извършените от него блудства с шестте малолетни момичета – престъпление по член 149, ал. 5, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, заобвиненията в разпространение на порнографски материали в интернет с участието на непълнолетни, които чрез фейсбук изпращал на три от жертвите си. В последната си дума пред съда той не пропусна да отбележи, че „има някакви грешки, но децата са го наклеветили“.

Блудствата с ученичките 54-годишният мъж извършил в периода от ноември 2014 до април 2015 год. в дома си в град Дулово, където давал уроци по пеене на шестте пострадали деца. Някои от тях се опитали да се откажат от частните уроци в дома му заради интимните действия на преподавателя,  но Илиян В. убеждавал родителите им, че децата са талантливи и не трябва да спират уроците по пеене.

Действията на преподавателя станали известни на класните ръководители на момичетата, пред които децата споделили какво се случва в дома на Илиян В. по време на уроците. Директорката на училището подала сигнал до отдела за закрила на детето, с което започнало досъдебното производство срещу  началния педагог.

Чрез фейсбук учителят поддържал връзка с три от пострадалите деца. Заедно с тях той създал група „Приятели докрай“, в която им изпращал снимки и клипове с порнографско съдържание, дори своя собствена снимка, на която позира как уринира в тоалетната на дома си със събути панталони. Пишел им, че иска да спи с тях, като обяснявал, че леглото му било празно без тях.

В хода на разследването срещу учителя в личния му компютър са намерени кадри от санитарно помещение с порнографско съдържание с участието на непълнолетни. Илиян В. обяснил, че снимал от любопитство, а „актьорите“ в тях били момичета от вокална група на възраст около 15 години.

Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимия учител е установила, че той е с разстройство в сексуалното влечение, изразяващо се във воайорство и корофилия, насочено към момичета в края на малолетната им възраст.

Съдът потвърди и наложената от началото на досъдебното производство мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Илиян В.

Присъдата на Силистренския окръжен съд подлежи на обжалване и протест.“

About De Fakto

Проверете също

СЕС отхвърли жалба на Wizz Air Hungary Zrt. срещу решение на ЕК за одобрена помощ за румънската авиокомпания Blue Air

Жалбата срещу решението на Комисията за одобряване на помощта на Румъния за авиокомпания Blue Air …

След близо 70 години членство на страната в ООН, ВАС осъди Министерския съвет да обнародва устава на организацията

  Адвокатът има правен интерес да иска изпълнение на публичноправно задължение в полза на всички …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.