Последни новини
Home / Законът / В Силистра: 8 години затвор за учител, блудствал с ученички

В Силистра: 8 години затвор за учител, блудствал с ученички

Defakto.bg

Окръжният съд в Силистра даде 8 години затвор на учител за блудства с шест малолетни ученички и разпространение на порнография в интернет. За присъдата по реда на съкратеното съдебно следствие съобщиха от прокуратурата.

Ето съобщението:

„Днес състав на Силистренския окръжен съд произнесе присъда от 8 години лишаване от свобода при строг режим и глоба от 2000 лева спрямо 54-годишния старши възпитател в училище „Христо Ботев“ в Дулово Илиян В. При условията на съкратеното съдебно следствие подсъдимият призна вината си.

В 72 страници Илиян В. описал подробно своята версия за извършените от него блудства с шестте малолетни момичета – престъпление по член 149, ал. 5, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, заобвиненията в разпространение на порнографски материали в интернет с участието на непълнолетни, които чрез фейсбук изпращал на три от жертвите си. В последната си дума пред съда той не пропусна да отбележи, че „има някакви грешки, но децата са го наклеветили“.

Блудствата с ученичките 54-годишният мъж извършил в периода от ноември 2014 до април 2015 год. в дома си в град Дулово, където давал уроци по пеене на шестте пострадали деца. Някои от тях се опитали да се откажат от частните уроци в дома му заради интимните действия на преподавателя,  но Илиян В. убеждавал родителите им, че децата са талантливи и не трябва да спират уроците по пеене.

Действията на преподавателя станали известни на класните ръководители на момичетата, пред които децата споделили какво се случва в дома на Илиян В. по време на уроците. Директорката на училището подала сигнал до отдела за закрила на детето, с което започнало досъдебното производство срещу  началния педагог.

Чрез фейсбук учителят поддържал връзка с три от пострадалите деца. Заедно с тях той създал група „Приятели докрай“, в която им изпращал снимки и клипове с порнографско съдържание, дори своя собствена снимка, на която позира как уринира в тоалетната на дома си със събути панталони. Пишел им, че иска да спи с тях, като обяснявал, че леглото му било празно без тях.

В хода на разследването срещу учителя в личния му компютър са намерени кадри от санитарно помещение с порнографско съдържание с участието на непълнолетни. Илиян В. обяснил, че снимал от любопитство, а „актьорите“ в тях били момичета от вокална група на възраст около 15 години.

Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимия учител е установила, че той е с разстройство в сексуалното влечение, изразяващо се във воайорство и корофилия, насочено към момичета в края на малолетната им възраст.

Съдът потвърди и наложената от началото на досъдебното производство мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Илиян В.

Присъдата на Силистренския окръжен съд подлежи на обжалване и протест.“

About De Fakto

Проверете също

ВКС окончателно оправда Огнян Донев и Борис Борисов по обвинение за укрити и неплатени данъци

  Върховният касационен съд (ВКС) окончателно оправда изпълнителния директор на „Софарма“ Огнян Донев и заместника …

КС реши, че е недопустимо да се прекрати дейността на Инспектората към ВСС заради изтеклия му мандат

За да не се подрива демократичния ред под върховенство на правото, Конституционният съд  не допусна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.