Последни новини
Home / Законът / Половин година затвор за “взрив с жертви” във влак

Половин година затвор за “взрив с жертви” във влак

Defakto.bg

Половин година затвор ефективно получи Станчо Стоянов от Бургас за два фалшиви сигнала за взрив, бомба и жертви във влак.

След като е признал всички факти от обвинителния акт, той е сключил споразумение за наказанието с районната прокуратура в Бургас, одобрено от съда. Споразумението е с тежест на влязла в сила присъда.

От районната прокуратура напомнят фактите:

“Стоянов се признава за виновен в умишленото извършване на престъпление по чл.326 ал.ІІ вр.ал.І вр. с чл.26 ал.І от НК, а именно за това, че в условията на продължавано престъпление на два пъти по телефон предал повикване за злополука, като са настъпили значителни вредни последици, изразили се в това, че на място са били изпратени полицейски автомобили, специализиран автомобил на „спешна помощ“ при МБАЛ – Бургас  и автомобил на Бургаската пожарна. А именно:

На 09.11.2016 г. в гр.Бургас, посредством стационарен уличен телефон намиращ се на ул.“Фердинандова“ № 5, подал съобщение за злополука посочвайки, че на входа на централна ЖП – гара – Бургас е взривена газова бутилка.

На 09.11.2016 г. в гр.Бургас, посредством стационарен уличен телефон намиращ се на ул.“Фердинандова“ № 5, подал съобщение за злополука, посочвайки, че е началник влак и в пристигащ влак номер – 2336 към ЖП – Гара –Бургас е избухнала бомба и има десет ранени пътници.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим”.

About De Fakto

Проверете също

Етичната комисия на СУ “Кл. Охридски”: Петър Илиев е плагиатствал значително от дисертацията на Наталия Киселова

Предстои процедура по отстраняването му  от Юридическия факултет на  Софийския университет Заключението на Етичната комисия …

БХК публикува тайните актове на главния прокурор

  Достъп до актовете правозащитниците получиха след два отказа на прокуратурата и три дела по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.