Последни новини
Home / Законът / Слави Трифонов се видя със Сотир Цацаров и установи, че са единодушни за референдума

Слави Трифонов се видя със Сотир Цацаров и установи, че са единодушни за референдума

Defakto.bg
Шоуменът предаде на главния прокурор папка с нарушения за референдума
“Оказа се, че с главния прокурор сме на едно мнение по много въпроси” – така Слави Трифонов обобщи срещата си със Сотир Цацаров. Днес шоуменът бе приет от обвинител №1 в кабинета му в Съдебната палата. Инициативата бе на Трифонов, поводът – националният референдум, иницииран от “Шоуто на Слави”.
Цацаров е получил папка за нарушения при гласуването и е бил поканен да гостува в Шоуто.

Единодушието между двамата е било както за нарушенията при националното допитване, така и за поведението на политическата класа, която не се съобразява с волята на суверена, стана ясно от изявленията на Трифонов.

В проведения на 6 ноември национален референдум с три въпроса, сред които въвеждане на мажоритарна система на два тура с абсолютно мнозинство, вот дадоха малко над 50 % от имащите право на глас, но около 12 000 гласа не стигнаха резултатите да станат задължителни. Междувременно пред ВАС бяха оспорени две решения на ЦИК във връзка с референдума, едното дело бе прекратено на първа инстанция, другото спряно в изчакване на окончателното приключване на първия спор. А омбудсманът Мая Манолова внесе в парламента законопроект, критикуван от ред правници.

Сега бе потърсен и Сотир Цацаров. Нарушенията, за които е бил сезиран, са установени от доброволци от екипа на предаването и от адвокати по време на изборите. Като пример Слави Трифонов посочи факта, че са раздадени 350 000 плика по-малко, а в закона се посочва, че при референдум се брои пликът. “12 000 гласа по-малко, т. е. 350 000 плика по-малко”, обобщи шоуменът.

При броенето ЦИК обясни, че в крайна сметка се е съобразил с броь на действителните бюлетини.

“Всички партии са задължени да приемат резултатите от референдума. Политиците и сегашният парламент не се съобразяват с решенията на собствения си народ – суверена. А, аз какво да направя, да се запаля ли?”, риторичен бе Слави Трифонов пред журналистите, които го чакаха в Съдебната палата.

Попитан какъв е следващият му ход той каза: “Ще отговоря като царя – когато му дойде времето.”

 

About De Fakto

Проверете също

Оставката като възможност пред главния съдебен инспектор

Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Институтът за пазарна икономика вече неколкократно обърна внимание на изтеклите …

Адвокатите хвърлят тоги, ако властта отново не забележи исканията им за данъчни облекчения

Адвокатурата е готова да изрази своята гражданска и професионална позиция чрез съответни протестни действия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.