Последни новини
Home / Законът / Внасят искането за референдум „Градинки или строежи?“ в „Младост“

Внасят искането за референдум „Градинки или строежи?“ в „Младост“

Defakto.bg

Инициативен комитет „За Зелена Младост“ ще внесе събраните подписи за свикване на местен референдум в район „Младост“ на Столична община на 12 декември. Те ще бъдат предадени в сградата на Столична община в 15 часа, съобщиха от инициативния комитет.

Въпросите, за които жителите на „Младост“ декларираха подкрепата си, са два:

1. Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, които да не позволяват ново застрояване на съществуващите зелени площи, между блокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?

2. Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район Младост на Столична община, област София – град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3 и Младост 4?

Законовото изискване е поне една десета от гражданите с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на съответния район, да са подписали искането за провеждане на местен референдум – в случая 15 000 подписа. В „Младост“ значително над минималния брой граждани поискаха референдум срещу застрояването, съобщават инициаторите.

Инициативата тръгна след серия скандали със застрояване на зелени площи и детски площадки. През ноември жителите на „Младост“ избраха за кмет на общината лидера на протеста Десислава Иванчева.

About De Fakto

Проверете също

СЕС: Софийският районен съд не е обвързан от указанията на горестоящата инстанция, ако противоречат на правото на Съюза

Съдилищата имат право служебно да проверят договорите потребителски кредити за неравноправни клаузи в тях Софийският …

Президентът: Силно се надявам, че приетия механизъм за контрол на гл.прокурор не е маскарад в парламента

  Парламентът много трудно ще навакса за 3 дни пропилените 3 месеца за осъществяването на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.