Последни новини
Home / Законът / Внасят искането за референдум “Градинки или строежи?” в “Младост”

Внасят искането за референдум “Градинки или строежи?” в “Младост”

Defakto.bg

Инициативен комитет “За Зелена Младост” ще внесе събраните подписи за свикване на местен референдум в район “Младост” на Столична община на 12 декември. Те ще бъдат предадени в сградата на Столична община в 15 часа, съобщиха от инициативния комитет.

Въпросите, за които жителите на “Младост” декларираха подкрепата си, са два:

1. Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, които да не позволяват ново застрояване на съществуващите зелени площи, между блокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?

2. Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район Младост на Столична община, област София – град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3 и Младост 4?

Законовото изискване е поне една десета от гражданите с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на съответния район, да са подписали искането за провеждане на местен референдум – в случая 15 000 подписа. В “Младост” значително над минималния брой граждани поискаха референдум срещу застрояването, съобщават инициаторите.

Инициативата тръгна след серия скандали със застрояване на зелени площи и детски площадки. През ноември жителите на “Младост” избраха за кмет на общината лидера на протеста Десислава Иванчева.

About De Fakto

Проверете също

Задържан и обвинен е мъж за смъртта на 46 -годишна жена вследствие на побой  

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем А.С, на 56 г., по досъдебно производство за причиняване …

356 кандидати се явиха на писмен изпит за 7 младши съдии

356 кандидати от общо допуснати до участие 531 се явиха днес на писмен изпит в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.