Последни новини
Home / Законът / Разследващите обследват превишена скорост за бедствието в Хитрино. Засега

Разследващите обследват превишена скорост за бедствието в Хитрино. Засега

Defakto.bg

%d1%80%d1%83%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0%d1%83%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b0До момента са разпитани 31 свидетели на инцидента в Хитрино. От показанията на някои от тях става ясно, че товарният влак се е движил с превишена скорост. Основната версия, по която вече се работи е нарушаване на правилата за движение. Това заяви пред БНТ говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Тя обаче не изключи като хипотеза  технически проблем да е причина за катастрофата.  Всичко  ще стане ясно, след като се обработят данните от апаратурата във влака.  Така ще се разбере със сигурност дали композицията се е движила с превишена скорост.

Направени са вече 2 огледа на местопроизшествието. По случая работят 21 следователи и трима прокурори. На място са изпратени и осем следователи от Национална следствена служба.
Арнаудова каза още, че ще се направи оглед на състоянието на жп линиите. Всеки един вагон от композицията също ще бъде проверен дали е изправен. Ще се изискат и всички документи по техническото състояние на цистерните.
“Чака ни изключително сложно разследване. Като сложност и обем на информацията мога да го сравня с това за взривовете в Горни Лом”, каза Арнаудова.

About De Fakto

Проверете също

“Боец” сезира институциите да оспорят пред КС заличаването на депутати и заместването им с други

Гражданско сдружение “Боец” сезира върховните съдилища, главния прокурор, парламента и президента да оспорят пред Конституционния …

Избирателният подход на прокуратурата по избори

Иван Брегов,  Институт за пазарна икономика Купуването и продаването на гласове е престъпление. Този принцип, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.