Последни новини
Home / Законът / Борисов нареди на Танева да уволни шестимата шефове заради семинар в деня на националeн траур

Борисов нареди на Танева да уволни шестимата шефове заради семинар в деня на националeн траур

Defakto.bg

Във връзка с провеждането на работна среща – семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от с. Хитрино, министърът на земеделието и храните Десислава Танева освобождава от длъжност всички служебни лица, участвали в организацията по събитието.Това се казва в съобщение на „Връзки с обществеността и протокола“ на министерството. Онова, което не е казано са твърдения, че вечерята е прерастнала във веселба.

Доколкото уволнението е  станало по нареждане на премиера Бойко Борисов, нещо което той лично обяви,  възниква и въпросът дали са спазени процедурите за освобождаването на държавни служители от работа. „Тези, които си позволиха в деня на траур да празнуват, негодници бих ги нарекъл, са уволнени“, заяви премиерът в оставка пред журналисти в Хитрино,   Уволнените обаче  имат право на съдебна защита и ако съдът ги възстанови заради неспазени процедури по освобождаването,  ще  е интересно кой ще плаща обезщетенията им – премиерът или министърката на земеделието?

Директорката на общинското предприятие „Туризъм публични прояви и атракции” в Шумен Ваня Стоянова заяви пред бТВ, че всъщност се е състоял семинар-обучение на тема туризъм. По думите й купон и банкет не е имало, а само вечеря. Мероприятието е било планирано отдавна и нямало как да бъде отменено.Шефът на  горското стопанство в Шумен Емил Гелов също заяви,че семинарът е бил организиран още на 6 декември и преди самото му начало всички присъстващи са отдали почит на загиналите с минута мълчание.

Ето и имената на уволнените държавни служители:

Зам.- директорът на Регионална дирекция по горите – Варна инж. Иван Стоянов

Директорът на Лесозащитна станция – Варна инж. Мария Кирилова

Директорът на Регионална дирекция по горите – Шумен инж. Емил Гелов

Директорите на природните паркове: „Шуменско плато“, „Златни пясъци“, „Странджа“ – инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов

 По-късно обаче от ведомството уточниха, че е станала грешка в справката за присъстващите на купона и че Тумбаркова и Димов не са участвали в празненството и не са уволнени.

 

About De Fakto

Проверете също

423 кандидати се явиха на писмен изпит в конкурса за първоначално назначаване на 45 съдии в районните съдилища

В аудитории № 272 и № 292 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се провежда …

От седмицата: Варненският апелативен съд потвърди присъда за фиктивно наети работници и източване на еврофондове

Апелативният съд потвърди присъда за деклариране на неверни сведения за фиктивно наети работници с цел …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + 10 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.