%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2ГЕРБ ще подкрепи правителство с мандат на Реформаторския блок, заяви Цветан Цветанов 

„Нормално правителство трудно можем да имаме до Коледа”, коментира в студиото на „Събуди се“ по Нова тв проф. Георги Близнашки, който беше служебен министър-председател през 2014 година.

„Показателно е, че Бойко Борисов, който след президентските избори изпадна в тежък политически нокдаун, вече се съвзема и разиграва различни етюди – даде знак за възможно правителство, продиктува условия, които са самоубийствени за Реформаторите”, каза още проф. Близнашки.

„Борисов успя да изненада всички, обвързвайки резултатите от президентските избори със съдбата на правителството.

Ние преживяваме една изкуствена криза, създадена поради едно непремерено изявление на министър-председателя. Целта му беше да покаже, че той ще посочи следващият президент“, коментира той.

„ГЕРБ ще подкрепи правителство с мандат на Реформаторския блок, но министрите и министър-председателят ще бъдат допълнително уточнявани. Това пък заяви  председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по БНТ.

„Мога да кажа, че полагаме максимални усилия да изчистим различията, които има между ГЕРБ, РБ, ПФ, за да може действително да се консолидираме в едно правителство, което да продължи политиката, която правихме в продължение на две години“, добави той.

„Смятам, че имаме много тежки разговори, които ще бъдат проведени в утрешния ден“, посочи Цветанов. Според него на тях ще се сложат всички детайли, за да се види дали е възможно да се състави правителство.

Цветанов подчерта, че от ГЕРБ не искат да излизат от рамката, която са заложили преди две години, а най-голямото противоречие е въпросът с пенсиите.