Последни новини
Home / Законът / Пратиха за 2 години в затвора младеж за „пазаруване“ с чужда банкова карта

Пратиха за 2 години в затвора младеж за „пазаруване“ с чужда банкова карта

Defakto.bg

Във Варна пратиха в затвора за  2 години младеж за кражби и теглене на пари от банкова карта на румънска гражданка

По обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна състав на Варненския окръжен съд е произнесъл ефективна присъда и обществено порицание спрямо 22-годишния Георги Георгиев. Общото наказание от 2 години лишаване от свобода е за кражба, извършена от него повторно и теглене на пари от чужда банкова карта в условията на продължавано престъпление. И двете престъпления подсъдимият извършил като непълнолетен. В момента той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за друго престъпление.

На 20 август 2011 год. Георги заедно с двама приятели от варненския кв. „Чайка“, където живеел, отишли в курорта Златни пясъци. Непълнолетният Георги слязъл и проверил дали има отворени врати на хотелските стаи. Забелязал отворена балконска  врата на една от стаите на първия етаж и се прехвърлил на балкона. Отседналото там румънско семейство спяло. Георги видял на масата дамска чанта, грабнал я и напуснал стаята със спящите

румънци. В дамската чанта намерил портфейл, пет дебитни карти с ПИН-кодовете им, 250 евро и 350 румънски леи.

Когато се върнал с приятелите си във Варна, непълнолетният  започнал да пробва ПИН-кодовете на картите и успял да изтегли от едната 400 лева. С част от парите компанията му пазарувала в бензиностанция. На другия ден установил, че всички карти на румънската гражданка са блокирани, след като туристката установила липсата на дамската й чанта.

На 13 септември 2011 год. Георги отново отишъл на „тур“ в курорта с цел кражби. В друг хотел той видял отворена врата на третия етаж, прехвърлил се по перилата на балконите и влязъл в стаята.

Там била настанена руска гражданка с малолетния й син, които  спели. От шума рускинята се събудила и видяла непознат в стаята си. Първоначално помислила, че някой е объркал стаите, но Георги бързо разсеял съмненията й. Грабнал детската раница, помахал за довиждане на рускинята и напуснал стаята й през балкона. Жената подала сигнал за кражбата на рецепцията и описала подробно крадеца.

В раницата на детето й Георги намерил цифров апарат „Канон“, 480 евро, 22 лева, 2300 руски рубли и кредитна карта.  Общата сума на откраднатите вещи и пари на чуждите граждани  съдебнооценителната експертиза изчислила на близо 3000 лева.

Пострадалата руска гражданка разпознала категорично извършителя, който бил записан и на видеокамерите на банкомата, откъдето теглил пари с румънската дебитна карта.

Въпреки младата си възраст, Георги Георгиев е осъждан многократно.

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Не отива на онзи, който държи Наказателния кодекс в ръцете си да се оплаква от „завладяна“ държава

„Философията на законопроектите, тяхната основна цел и начинът, по който я постигат, остават същите, като …

Адв. Ивайло Дерменджиев за гласуваното недоверие от Общото събрание на адвокатите, за медиацията, правната помощ и ЕПЕП

На 25 февруари, след продължителни дебати, недоволства  и още по-конкретни искания, Общото събрание на адвокатите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.