Последни новини
Home / Законът / Атакуват кмета на „Младост“, че нарушила закона. Тя отговори: Изрядна съм, чакам извинения

Атакуват кмета на „Младост“, че нарушила закона. Тя отговори: Изрядна съм, чакам извинения

Defakto.bg

Новоизбраният кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, която бе лидер на протестите срещу застрояването, стана обект на синхронизирана атака.

Днес в публикации, в които бяха цитирани председателката на Общинската избирателна комисия Полина Витанова и шефът на столичния общински съвет Елен Герджиков (от ГЕРБ), се твърдеше, че Иванчева не е изпълнила Закона за местното самоуправление и местната администрация. Защото не е прекратила търговската си дейност. И ще се иска прокурорска проверка.

На 16 декември за това бил получен сигнал в ОИК. Комисията дала едномесечен срок на Иванчева да предостави документи, че е започнала процедурата за прехвърлянето в определения от закона срок- до 14 декември, както и че тя е изпратила това до шефа на СОС и Агенцията по вписванията. Ако не било направено, правомощията й на кмет ще бъдат прекратени, обяснява Витанова, цитирана от monitor.bg. Елен Герджиков пък заявява, че едва на 21 декември получил това заявление. А в Агенцията по вписванията нямало данни за прехвърляне на фирмата на 22 ноември, както се твърдяло, договорэът за прехвърляне бил направен едва днес. И той поискал прокурорска проверка.

Десислава Иванчева разпространи своя отговор:

„Тиражираните днес в медиите публикации, че след избора ми за кмет на район „Младост“, не съм извършила необходимите действия, за да прекратя дейността ми, извършвана в частна фирма, са абсолютна лъжа.
Прехвърлих фирмата си още на 22 ноември, преди встъпването ми в длъжност и далеч преди законоустановения срок.
Разбирам, че председателят на Столичния общински съвет е направил внушението, че едва днес е направено прехвърлянето на фирмата ми. Това са абсурдни твърдения и още преди дни е информиран г-н Герджиков с приложени копия на документите, доказващи, че прехвърлянето се е случило на 22.11.2016г.
Днешната атака от страна на ГЕРБ срещу мен очевидно показва, че те не могат да преживеят загубата в Младост. Ние категорично показваме, че имаме намерение да спазим ангажиментите си и да се борим против презастрояването на Младост и с това нарушаваме много интереси, които търсят начин да ни преборят. Няма да го позволим.
Очаквам извинение от Елен Герджиков и ГЕРБ, в противен случай, че съм принудена да защитя доброто си име и в съда.“

About De Fakto

Проверете също

Ивайло Дерменджиев: По случая „Гигова“ ВАдвС прие една декларация, в сайта се оказа друга – помпозна и нелепа срещу журналистите

Изненадващо научаваме, че позицията на Висшия адвокатски съвет (ВАдС) срещу журналистическа публикация  за конфликт на …

ВСС избира измежду петима кандидати национален член, негов заместник и помощник в Евроюст

Висшият съдебен съвет предстои да избере национален член от България в Агенцията на Европейския съюз …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.