Последни новини
Home / Законът / Задържаха софиянец при опит да изтегли 112 000 лева от чужда сметка

Задържаха софиянец при опит да изтегли 112 000 лева от чужда сметка

Defakto.bg

Изглежда, предколедно се засилват мераците на мнозина да си направят подаръци за чужда сметка, но подобни мераци  завършат с фиаско, ако съответните длъжностни лица си отварят очите на четири. Такъв е случаят  на софиянеца Цонко Петров, опитал да си присвои пари от чужда банкова сметка.

На 21.12.2016 г., Софийската районна прокуратура e привлякла като обвиняем Цонко Петров, който един ден по-рано – на 20.12.2016 г., в клон на „Райфайзен банк“ в столицата, се е опитал да изтегли сумата от 112 000 лв. от чужда сметка, без да има за това съответно правно основание,  като е представил пред служител на банковия клон платежни документи, в които били отразени неверни обстоятелства.  Поради възникналите съмнения относно достоверността на представените от Петров документи, служителите на банката незабавно сигнализирали за случая на органите на МВР, които при пристигането си на място задържали извършителя, след което установили неговата самоличност, а  по случая било образувано досъдебно производство, съобщи пресслужбата на СРП.

В хода на разследването е установено, че задържаният многократно е осъждан.Повдигнато му е обвинение за  престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 1 и т. 5, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 НК, (опит за измама в големи размери, при което извършителят се е представил за длъжностно лице), както и за документно престъпление по чл. 316, вр. чл. 309, ал. 1 НК.

Предвид многобройните предходни осъждания на Петров, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия до 23.12.2016 г., когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

About De Fakto

Проверете също

Лозан Панов предложи критерии за анализа на спецправосъдието. Дайте ни ден да осмислим, призоваха кадровици

Лозан Панов е предложителят на критериите и обхвата на анализа за спецсъдилищата. Дайте ни шанс …

Назначиха Димитър Фикиин в Софийския апелативен съд, повишиха още четирима във ВАС

Доскорошният председател на Военно-апелативния съд Димитър Фикиин (на снимката) бе преназначен в цивилния Софийски апелативен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.