Последни новини
Home / Законът / Йорданка Фандъкова: Общински служители са свързани с имотната мафия. И?

Йорданка Фандъкова: Общински служители са свързани с имотната мафия. И?

Defakto.bg

Интересно признание направи кметът на София Йорданка Фандъкова по повод кражбата на имоти в столицата. А именно – това със сигурност се случва с участието на общински служители!

Става дума основно за действията на имотната мафия в „Младост“ и населените места около София.

Бившият районен кмет на „Младост” (Цвета Авджиева от ГЕРБ-б.р.) вероятно няма общо със схемите за кражби на апетитни парцели в столицата, но със сигурност служители на общината са свързани с имотната мафия, обяви Фандъкова пред bTV.

Разследване на телевизията беше разкрило как много имоти в „Младост“ и околностите на столицата са били придобити с фиктивна реституция, базирана на подправени документи. А Цвета Авджиева пък беше принудена да подаде оставка след граждански протести срещу застрояването на зелени площи в един от най-големите жилищни комплекси в София.

„Опити за кражба на имоти не се правят за първи път. Ние имахме случаи, в които успяхме да защитим обществения интерес”, каза още Фандъкова и даде пример с парк „Възраждане”, където отново е имало реституция с подправен подпис на бивш кмет, но далаверата в някакъв момент беше спряна (става дума за кметуването на Бойко Борисов преди години – б.р.).

Какво да се прави – примерът е самотен, налага се връщане към него в търсене на оптимизъм.

Извън оптимизма – признанието на кмета за общинска корупция смайва. Не защото далаверите в общината трябва да се прикриват, напротив. Въпросът е открити ли са прегрешилите, кои са, какво е станало с тях, сезирана ли е прокуратурата или свързаните с имотната мафия още си работят в общината? С две думи – щом в СОС знаят за престъпления в техните редици, какво са направили, та да ги предотвратят? Защото за прикриване на престъпления също се носи отговорност.

Голите откровения работа не вършат. Но възмущават.

About De Fakto

Проверете също

Окончателно: Протестърът Петър Кърджилов не е извършил хулигански действия срещу фенка на Борисов

Пред СГС  Софийска градска прокуратура не поддържа протеста на Софийска районна прокатурата срещу оправдателната  присъда …

Забраната да се разгласяват материали по следствените дела е като „врата у поле “ за прокурорската служба

Петър Обретенов На 16 март, на специална пресконференция на прокуратурата с участие на главния прокурор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.